Μεθοδεύουν παρέμβαση στoν Αρειο Πάγο...

0


 Νέα κυβερνητική παρέμβαση ανακοίνωσε ο Μάκης Βορίδης στην ΕΡΤ για το εκλογικό μπλόκο στο μόρφωμα Κασιδιάρη, ομολογώντας επί της ουσίας την αποτυχία της... τροπολογίας που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στις αρχές Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η παρέμβαση αυτή θα αφορά τον τρόπο λειτουργίας του ανώτατου δικαστηρίου και συγκεκριμένα του Α1 Τμήματος που θα κρίνει τη συμμετοχή ή μη των κομμάτων στις εκλογές, με το ενδιαφέρον να μονοπωλεί η περίπτωση του καταδικασμένου ναζί.

Με πρόσχημα τη θωράκιση της απόφασης με μεγαλύτερο κύρος προκειμένου να μην προκύψει οιαδήποτε αμφισβήτηση μετά και την υποψηφιότητα του «αποκηρυγμένου» επίτιμου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστασίου Κανελλόπουλου, η ρύθμιση που θα καταθέσει τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών θα ορίζει ότι στη διαδικασία για τη λήψη απόφασης θα μετέχει το σύνολο των δικαστών που συγκροτεί το Α1 Τμήμα.

Δηλαδή, ο αριθμός των δικαστών που θα λάβουν μέρος στη διαδικασία λήψης απόφασης θα ανέλθει στους εννέα από τους πέντε, καθώς αυτή θα ληφθεί από την ολομέλεια του Τμήματος. Ουσιαστικά το μόνο που δεν κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι να περιλάβει και τα ονοματεπώνυμα των Αρεοπαγιτών στην τροπολογία, όπως λόγου χάρη της Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα, η οποία με αυτήν την παρέμβαση θα μετέχει στη διαδικασία.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η νέα παρέμβαση της κυβέρνησης έχει προκαλέσει αναστάτωση στον Άρειο Πάγο, με τους δικαστές -κατά τις πληροφορίες του documentonews.gr- να θεωρούν ότι η εν λόγω διάταξη τους υποβιβάζει διότι η κυβέρνηση δίνει την εντύπωση ότι δεν εμπιστεύεται τα πέντε μέλη που θα έπρεπε να κρίνουν την τύχη του μορφώματος Κασιδιάρη.

«Το καθεστώς Μητσοτάκη προσβάλλει τους δικαστές»

«Το καθεστώς Μητσοτάκη στην αγωνία του να εξασφαλίσει τις ακροδεξιές ψήφους του Κασιδιάρη παρεμβαίνει στη λειτουργία του Αρείου Πάγου και αλλάζει τον τρόπο συγκρότησης του δικαστικού σχηματισμού που θα κρίνει το επιτρεπτό ή ανεπίτρεπτο της καθόδου των ακροδεξιών ναζιστών στις εκλογές» δηλώνει στο documentonews.gr ο δικηγόρος και υποψήφιος βουλευτής στον Νότιο Τομέα με τον ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μαντζουράνης, εξηγώντας:

«Γιατί, προφανώς, δεν είναι όλοι οι δικαστές κομματικοί εγκάθετοι της ΝΔ και δεν εμπιστεύεται την αμερόληπτη και αντικειμενική κρίση όλων των Αρεοπαγιτών. Και κυρίως, του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου και προέδρου του Α1 Τμήματος που είναι αρμόδιο να κρίνει για τη συμμετοχή ή μη όλων των κομμάτων στην εκλογική διαδικασία. Ενώ μέχρι τώρα η σύνθεση του Α1 Τμήματος ήταν πενταμελής, με την νέα ¨ντροπολογία¨ Βορίδη μεταβάλλεται σε εννεαμελή έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι μανούβρες και το μανιπιουλάρισμα της δικαστικής κρίσης από τα σκοτεινά επιτελεία του Μοσχάτου και του Μαξίμου. Έτσι, αποδεικνύεται ότι το καθεστώς Μητσοτάκη δεν εμπιστεύεται τους ανεξάρτητους και τους έντιμους δικαστές, όπως ο κ. Τζανερίκος, και προσβάλλει το σύνολο των γενναίων και έντιμων δικαστών».

Και καταλήγει λέγοντας: «Μολονότι όλα ανεξαιρέτως τα δημοκρατικά κόμματα επιδιώκουν να αποβάλλουν από το Κοινοβούλιο το ναζιστικό μόρφωμα, αυτό δεν σημαίνει ότι επιτρέπεται να τραυματίζουν με αντισυνταγματικές παρεμβάσεις την ανεξαρτησία, το κύρος και την αξιοπιστία της ελληνικής δικαιοσύνης. Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα…»...

documentonews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)