Οι διαχωριστικές γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ, τα «live» του Τσίπρα...


 ...και οι φοιτητικές εκλογές...


Τις διαχωριστικές τους γραμμές με τη ΝΔ, μέσω της ανάδειξης του δικού τους κυβερνητικού προγράμματος, θα επιχειρήσουν τις επόμενες ημέρες στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, προεξάρχοντος του Αλέξη Τσίπρα.

Η έμφαση θα δοθεί στην υγεία, στην παιδεία, στα... εργασιακά, στο ιδιωτικό χρέος και στην καταπολέμηση της ακρίβειας.

Ταυτοχρόνως, θα προβάλλουν και τους δικούς τους «άριστους» του ψηφοδελτίου Επικρατείας, αλλά κι άλλων ψηφοδελτίων του ανά τη χώρα, συγκρίνοντάς τους με τους «ανθρώπους του κομματικού σωλήνα», όπως κατηγορούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως επέλεξε για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ και δη το Επικρατείας.

Όπως λένε χαρακτηριστικά, προσωπικότητες όπως ο Όθων Ηλιόπουλος, η Νατάσα Ρωμανού, η Αθηνά Λινού ή ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας δεν υπάρχουν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Παραλλήλως, δεν χάνουν το βλέμμα τους από τους νέους, όπως απόδειξε και το χθεσινό (Παρασκευή) «live» του κ. Τσίπρα στις προσωπικές σελίδες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου απάντησε κυρίως σε ερωτήσεις της νεολαίας για τα θέματα Παιδείας.

Ιδιαίτερη βαρύτητα, άλλωστε, δίνουν στην Κουμουνδούρου και στις φοιτητικές εκλογές της 10ης Μαΐου όπου κατεβαίνουν με το νέο τους σχήμα και προσδοκούν σε οφέλη κι από την αναμενόμενη φθορά της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ.

Την ίδια ώρα, μετά τα Δωδεκάνησα- προς τιμή του Νεκτάριου Σαντορινιού- φαίνεται να κλειδώνει και η Α’ Πειραιά ως εκλογική περιφέρεια καθόδου σε αυτή του Αλέξη Τσίπρα.

Στο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν δεδομένη την επικράτησή του στη Β’ Πειραιά και με την υποψηφιότητα του προέδρου τους θέλουν να «βάψουν» κόκκινο όλο το λιμάνι κι όχι μόνο ποδοσφαιρικά λόγω Ολυμπιακού.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε τις Σέρρες από τις εκλογικές περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας- παραδοσιακό κάστρο της καραμανλικής τουλάχιστον Δεξιάς- στοχοποιώντας τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και υπενθυμίζοντας εμμέσως την τραγωδία των Τεμπών.

Στο μεταξύ, στην πόλη της Χίου (πεζόδρομος Βουπάλου, στις 11.00) θα περιοδεύσει σήμερα Σάββατο ο κ. Τσίπρας, ο οποίος θα αναχωρήσει το μεσημέρι κι αφού πρώτα γευματίσει με τους τέσσερις υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στο νησί και στελέχη του κόμματος στο Κάστρο της πόλης.

Αύριο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθεί στο Μενίδι και τη Δευτέρα θα απευθύνει χαιρετισμό στην πρωτομαγιάτικη συναυλία που διοργανώνει η Νεολαία του κόμματος στα Λιπάσματα Δραπετσώνας και στην οποία θα τραγουδήσει η Τάνια Τσανακλίδου...

Γιάννης Συμεωνίδης

cnn.gr