Οι πρωθυπουργικές δηλώσεις στην Εφορία

0


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί με μισόλογα και υπεκφυγές να κουκουλώσει την υπόθεση που αποκάλυψε η «κυριακάτικη δημοκρατία» για την έπαυλή του στην Τήνο που νοικιάζει μέσω της πλατφόρμας Airbnb.

Όπως ήδη έχει γίνει γνωστό, αντί απαντήσεων, επί της ουσίας το καθεστώς Μητσοτάκη επιτέθηκε στη «δημοκρατία» και στον εκδότη της κ. Ιωάννη Φιλιππάκη, πιστώνοντας τις αποκαλύψεις της εφημερίδας στον… ΣΥΡΙΖΑ.

Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου, αντί να άρει τις υποψίες ότι υπάρχει κάποιο… δυσάρεστο για την κυβέρνηση θέμα με την πρωθυπουργική βίλα στην Τήνο, τις επέτεινε. Σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι «όλα τα στοιχεία είναι δηλωμένα στην κάθε τους λεπτομέρεια και στην Εφορία και στο “πόθεν έσχες” του πρωθυπουργού, που θυμίζω ότι έχει ελεγχθεί τόσο εξονυχιστικά όσο κανενός άλλου πολιτικού αρχηγού».

Με τη φράση «όλα τα στοιχεία είναι δηλωμένα στην κάθε τους λεπτομέρεια και στην Εφορία» προσπάθησε να δημιουργήσει την εντύπωση ότι είναι δημοσιευμένες οι φορολογικές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη – κάτι που δεν ισχύει για εκείνον ή κάποιον άλλον βουλευτή και υπουργό. Στη δημοσιότητα δίδονται τα «πόθεν έσχες», η αοριστία των οποίων μπορεί να «χωρέσει» πολλά γκρίζα ή μαύρα εισοδήματα. Αντιθέτως, οι φορολογικές δηλώσεις μπορούν να γίνουν αρκετά πιο διαφωτιστικές για την αληθινή οικονομική κατάσταση και τις δραστηριότητες οποιουδήποτε προσώπου.

Το θέμα για την τουριστική εκμετάλλευση της βίλας Μητσοτάκη στην Τήνο είναι μεν προσωπικό, αλλά έχει και θεσμικές διαστάσεις. Δείχνει σε όλους μας ότι το δημόσιο συμφέρον επιβάλλει τη δημοσίευση των φορολογικών δηλώσεων των τελευταίων 10 ετών όλων των πολιτικών αρχηγών, αλλά και των βουλευτών και των διατελεσάντων υπουργών, υφυπουργών και γενικών γραμματέων υπουργείων.

Επιπλέον, ο λαός θα πρέπει να γνωρίζει και τις δανειακές υποχρεώσεις και όλες τις πηγές εισοδημάτων των πολιτικών προσώπων.

Αν υιοθετηθεί αυτή η πρόταση, οι πρώτοι που θα ωφεληθούν από το συγκεκριμένο μέτρο θα είναι εκείνοι που δεν έχουν τίποτα να κρύψουν∙ και τέτοιους πολιτικούς χρειάζονται η χώρα και ο λαός μας.

www.newsbreak.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)