Χάος στην Βρετανία: Απεργία πέντε εβδομάδων των εργαζομένων στην έκδοση διαβατηρίων

0


Απεργιακές κινητοποιήσεις ανακοίνωσαν σήμερα οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία έκδοσης διαβατηρίων στη Βρετανία, που θα διαρκέσουν πέντε ολόκληρες εβδομάδες. Η απεργία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των δημόσιων υπαλλήλων, που διεκδικούν καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας.

Περισσότερα από 1.000 μέλη του συνδικάτου PCS αναμένεται να απέχουν από σήμερα από την εργασία τους, με αίτημα από τη βρετανική κυβέρνηση να διαπραγματευθεί μαζί τους, όπως το έχει ήδη πράξει με άλλες κατηγορίες δημόσιων υπαλλήλων, κυρίως τους νοσηλευτές και τους εκπαιδευτικούς.

Στο πλαίσιο αυτό, το συνδικάτο, στο οποίο συμμετέχουν περισσότεροι από 130.000 δημόσιοι υπάλληλοι, έχει καλέσει σε μαζική απεργία στις 28 Απριλίου.

«Αντίθετα με ό,τι συνέβη σε άλλες υπηρεσίες του δημόσιου τομέα, η κυβέρνηση δεν οργάνωσε σοβαρές συνομιλίες μαζί μας, παρά τις δύο μαζικές κινητοποιήσεις και άλλες στοχευμένες ενέργειες τους τελευταίους έξι μήνες», εξήγησε ο γενικός γραμματέας του PCS Μαρκ Σερβότκα.

Το συνδικάτο ζητεί κυρίως μισθολογικές αυξήσεις πάνω από το 2% που έχει ήδη λάβει, με δεδομένο ότι ο πληθωρισμός στη Βρετανία ξεπερνά το 10%. Αξίζει να σημειωθεί πως τους τελευταίους μήνες η Βρετανία συγκλονίζεται από ένα πρωτοφανές κύμα απεργιών.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)