Δολοφόνησαν πρώην Ινδό βουλευτή σε ζωντανή μετάδοση...


 Σοκαρισμένη η Ινδία από την εν ψυχρώ εκτέλεσω πρώην μποξέρ που είχε εκλεγεί πέντε φορές στο κοινοβούλιο της χώρας και βρισκόταν υπό κράτηση, αφού είχε καταδικαστεί για απαγωγή.  

 

Ο πρώην βουλευτής, Ατίκ Αχμέντ, πυροβολήθηκε... χθες από ένοπλο ενώ η αστυνομία τον μετέφερε με χειροπέδες στο νοσοκομείο για ιατρικό έλεγχο μαζί με τον αδελφό του, που επίσης δολοφονήθηκε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα.


Τα δραματικά πλάνα μεταδόθηκαν σε κανάλια και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στις εικόνες φαίνεται ο ένοπλος να πυροβολεί επανειλημμένα τους δύο άνδρες, που κείτονταν στο έδαφος και κατέληξαν μέσα σε λίγα λεπτά.


Η αστυνομία συνέλαβε άμεσα τρεις άνδρες, που θεωρούνται ύποπτοι για το έγκλημα. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι δράστες υποδύονταν τους δημοσιογράφους. Ο ένας παραδόθηκε μόνος του μετά τους πυροβολισμούς.


Δημοσιογράφοι είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο για να καλύψουν τη μεταφορά των δύο αδελφών, που φέρονται επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης. Ο Αχμέντ έχει κατηγορηθεί επίσης για φόνους και εκβιασμούς. 

 

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε επίσης κατά τη διάρκεια της επίθεσης, σύμφωνα με διεθνή μέσα.


Φοβούμενη την πιθανότητα βίαιων αναταραχών ο κυβερνήτης της Ούταρ Πραντές απαγόρευσε συγκεντρώσεις περισσότερων από τεσσάρων ατόμων σε ολόκληρη την πολιτεία.


«Η πολιτειακή κυβέρνηση επέβαλε περιοριστικές εντολές μετά τη δολοφονία των Ατίκ Αχμέντ και Ασράφ Άχμεντ, οι οποίοι ήταν μέλη μιας μεγάλης μαφίας που εμπλέκεται σε αρπαγή γης και σε υποθέσεις δολοφονιών», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος. «Δεν θέλουμε καμία μορφή διαμαρτυρίας να αποκτήσει δυναμική», είπε.


Η πολιτειακή κυβέρνηση, που ελέγχεται από το ινδουιστικό εθνικιστικό κόμμα του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, διέταξε τη διεξαγωγή δικαστικής έρευνας για τις δολοφονίες.


Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία σκότωσε τον γιο του Ατίκ, που καταζητούνταν για υπόθεση δολοφονίας στο πλαίσιο μιας ευρύτερης έρευνας για μαφίας της περιοχής.


Η αστυνομία στο Ούταρ Πραντές έχει σκοτώσει περισσότερους από 180 ύποπτους εγκληματίες κατά τη διάρκεια συγκρούσεων τα τελευταία έξι χρόνια.