Κατατέθηκε τροπολογία-παρέμβαση στον Α.Π. για μπλόκο στον Κασιδιάρη...

0


 Ο υπουργός Εσωτερικών κατέθεσε τη νέα τροπολογία που στόχο έχει να μπλοκάρει την κάθοδο στις εκλογές του κόμματος του καταδικασθέντος για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη. Η τροπολογία δεν έχει αλλαγές στην ουσία της υπάρχουσας νομοθεσίας, όπως αυτή ψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, αλλά απλώς... προβλέπει ότι στη διαδικασία λήψης αποφάσεων θα μετέχει το σύνολο των δικαστών του Αρείου Πάγου και όχι η πενταμελής επιτροπή όπως προβλεπόταν μέχρι τώρα.

Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι πέρα από το γεγονός ότι η νέα τροπολογία συνιστά ομολογία ότι οι δύο προηγούμενες νομοθετικές κινήσεις της κυβέρνησης υπήρξαν ατελείς, μπορεί να δώσει επιχειρήματα στον Ηλία Κασιδιάρη.

Άλλωστε, έγκριτοι συνταγματολόγοι και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν καταψηφίσει την τροπολογία, καταγγέλλοντας πως ανοίγει και κερκόπορτα για μελλοντικό αποκλεισμό συνδυασμών, ανάλογα με τον εκάστοτε συσχετισμό πολιτικών δυνάμεων.

Τη νέα νομοθετική ρύθμιση προέκυψε μετά τις μεθοδεύσεις Κασιδιάρη και την τοποθέτηση του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιου Κανελλόπουλου, στη θέση του εικονικού αρχηγού ώστε να παρακαμφθεί η τροπολογία.

Οι μεθοδεύσεις αυτές έφεραν την αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι μπροστά στο αδιέξοδο αντιδρά με ερασιτεχνισμούς και προβαίνει σε συνταγματικές ακροβασίες που θα τον καταστήσουν σε χορηγό της Ακροδεξιάς.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)