Ιερός προεκλογικός αγώνας...

0


 Σιχάθηκα για άλλο ένα Πάσχα να βλέπω στα social media υπουργούς, βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας με το κερί ανά χείρας ή ενώ φιλούν κάποια εικόνα εντός της εκκλησίας. Για αυτούς, παιδί μου, το Πάσχα και κάθε χριστιανική γιορτή είναι ευκαιρία να επικοινωνήσουν με τους ψηφοφόρους τους, να δείξουν ότι είναι καλοί χριστιανοί και ότι... μάχονται απέναντι στους άθεους ΣΥΡΙΖΑίους και Κομμουνιστάς. Αριστερούς γενικώς…


*** Αυτή η κυβέρνηση μετέτρεψε την πύρινη τραγωδία στο Μάτι σε ευκαιρία, την υγειονομική πανδημία του κορονοϊού, την ακρίβεια, τις ανάγκες του κράτους, την εγκληματικότητα, οτιδήποτε. Δεν θα μετέτρεπαν το Πάσχα σε ευκαιρία, που το έκαναν ανέκαθεν οι δεξιοί; Τις φωτογραφίες με το κερί στην εκκλησία πρέπει να τις μαθαίνουν από τα πρώτα χρόνια στη ΔΑΠ. Μην σου πω ότι είναι προαπαιτούμενο. Θες να μπεις στη ΔΑΠ; Πρέπει να μας φέρεις μια φωτογραφία με κερί από την εκκλησία, αλλιώς κόβεσαι.

*** Καμία εσωτερική ανάγκη, κανένα ιερό χρέος, καμία πνευματικότητα, τίποτα… Προφανώς και δηλώνουν Χριστιανοί, προφανώς και έχουν διαβάσει χριστιανικά βιβλία, αλλά μόνο για να μην γίνουν ρεζίλι σε κανά πετσωμένο πάνελ.

Πιστεύουν μόνο στον θεό της καρέκλας.

*** Ξέρετε ποιοι είναι οι θρησκευόμενοι; Αυτοί που δεν έχουμε δει ποτέ φωτογραφία τους στην εκκλησία. Όσες περισσότερες φωτογραφίες έχουν κάποιοι εντός των εκκλησιών (bonus το κερί), τόσο πιο επιτηδευμένο είναι όλο αυτό και εξυπηρετεί συγκεκριμένους σκοπούς. Στην προκειμένη περίπτωση, προεκλογικούς.

*** Πρώτος και καλύτερος ο Κυριάκος, ο οποίος πέρασε τις μέρες του Πάσχα στο σπίτι της Μαρέβας, στην Τήνο, το οποίο νοικιάζεται ως airbnb από το 2014 και είναι μεσοτοιχία με τον κ. Χριστοφοράκο της Siemens. Το πρωθυπουργικό ζεύγος μας ευχήθηκε στα γρήγορα, διότι ο Κυριάκος είχε να ασχοληθεί με το αρνί και το κοκορέτσι. Εν τω μεταξύ αν τον ρωτήσεις ποιο είναι το αρνί και ποιο το κοκορέτσι, παίζει και να μην ξέρει.

*** Ο Μητσοτάκης επέστρεψε, λέει, από την Τήνο με το πλοίο της γραμμής. Μπορεί να έχει χρησιμοποιήσει το πρωθυπουργικό αεροπλάνο για parents weekend στη Βοστώνη, μπορεί να έχει μετατρέψει πλοίο του λιμενικού σε «θαλάσσιο ταξί» για να δειπνήσει με πλούσιους σε αρχαιολογικό χώρο της Αντίπαρου, μπορεί να έχει ταξιδέψει με σινούκ για να πάει να δει θεατρική παράσταση του Λιγνάδη στην Επίδαυρο, αλλά όλα κι όλα, προεκλογικά επιστρέφει από την Τήνο με το πλοίο, μαζί με την πλέμπα...

Η Ντάμα

documentonews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)