Το παρασκήνιο της… εξόδου του Αλέξη Γεωργούλη από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις καταγγελίες για βαριά κακοποίηση!

0


 Εκτός της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και εκτός κόμματος τέθηκε ο Αλέξης Γεωργούλης, μετά τις καταγγελίες για ξυλοδαρμό και βιασμό από γυναίκα, διακεκριμένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στις Βρυξέλλες.

Η Ελένη Χρονοπούλου, φέρεται να είχε έως το συμβάν, το 2020, ολιγόχρονη σχέση με τον γνωστό ηθοποιό. Εξακολουθεί, όμως, να αποτελεί ερώτημα αν η καταγγελία έγινε το 2020, αργότερα ή και πρόσφατα. Η υπόθεση δείχνει να παρουσιάζει ιδιαίτερα σοβαρές ποινικές διαστάσεις, που υπερβαίνουν την σεξουαλική παρενόχληση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Γεωργούλης πριν από τις ανακοινώσεις της Μετσόλα, ενημέρωσε την Κουμουνδούρου – και από την πλευρά της, δεν υπήρξαν δεύτερες σκέψεις: από τον Γεωργούλη ζητήθηκε να υποβάλει την παραίτησή του από την ευρωομάδα και το κόμμα, απόφαση στην οποία συμφώνησε και ο ίδιος.

Αυτό που προκαλεί ενδιαφέρον είναι ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ανακοίνωσή του πριν καν κυκλοφορήσει η είδηση από τις Βρυξέλλες. Όλοι ψάχνουν να βρουν τι έχει ακριβή΄ςω συμβεί. Από τη μία, πώς γίνεται η καταγγελία να έχει γίνει από το 2020 και να έφτασε στο προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου τώρα; Δηλαδή τρία χρόνια μετά. Από την άλλη, αν η καταγγελία είχε γίνει το 2020 θα είχε τουλάχιστον ενοχληθεί από τις εισαγγελικές αρχές ο Αλέξης Γεωργούλης, ενώ η υπόθεση θα έφτανε στο Ευρωκοινοβούλιο αρκετά νωρίτερα. Μάλιστα, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ανακοίνωσε κατά την έναρξη των εργασιών της ολομέλειας στο Στρασβούργο ότι υπάρχει αίτημα από τις βελγικές αρχές για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη. «Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται την επιτροπή νομικών υποθέσεων» ανέφερε η κ. Μέτσολα. Η Επιτροπή θα ψηφίσει επ’ αυτού σε μια ή δυο εβδομάδες προκειμένου το αίτημα να επιστρέψει στην Ολομέλεια και να ξεκινήσει η διαδικασία άρσης της ευρωβουλευτικής ασυλίας του.

Ποια είναι η γυναίκα που κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για καταγγελία που αφορά και σε υπόθεση κακοποίησης, δηλαδή ξυλοδαρμό, που φέρεται να έχει συμβεί πριν από τρία χρόνια. Η γυναίκα που έκανε την καταγγελία πρόσκειται στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, και εργαζόταν πριν από κάποια χρόνια στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ εργάζεται σήμερα στους θεσμούς. Η γυναίκα φέρεται να είχε εκείνη την περίοδο σχέσεις με τον κ. Γεωργούλη. Η Ελένη Χρονοπούλου εργάστηκε για έξι χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε θεματολογία για την αναθεώρηση της νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και για θέματα ασύλου και μετανάστευσης και, εν συνεχεία, τα τρία τελευταία χρόνια εργάζεται ως νομική σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν). Αποτελεί ένα από τα πλέον έμπιστα πρόσωπα και τους πιο στενούς συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ είναι ήδη μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, καθώς εκλέχτηκε τέταρτη στη σειρά.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

«Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση.», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

Η δήλωση του Αλέξη Γεωργούλη

«Αίτημα άρσης της ευρωκοινοβουλευτικής μου ασυλίας και παραίτησης από την Ευρω ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια. Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας». Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με εκτίμηση Αλέξης Γεωργούλης».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)