Γιατί ο Μιθριδάτης έφερε εκνευρισμό στην κυβέρνηση...

0

 
Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του γνωστού ράπερ Μιθριδάτη από τον ΣΥΡΙΖΑ έφερε ένταση και εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς οι συνεργάτες του πρωθυπουργού είδαν πίσω από την κίνηση αυτή μία ενδεχόμενη συστράτευση μίας μεγάλης ομάδας νέων ψηφοφόρων που αγαπούν αυτό το είδος της μουσικής.

Η αγωνία του κυβερνητικού επιτελείου διεφάνη άλλωστε και από... την σφοδρότητα της επίθεσης που εξαπέλυσε η ΝΔ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ τόσο σε επίσημο επίπεδο όσο και σε ανεπίσημο.

Προφανώς η κυβερνητική αντίδραση δεν έχει να κάνει με το πρόσωπο του γνωστού ράπερ αλλά με τους 438.595 ψηφοφόρους που θα λάβουν για πρώτη φορά μέρος στις εκλογές της 21ης Μαίου με την απλή αναλογική.

Μιλάμε για την γενιά των 17 και άνω δηλαδή για όσους γεννήθηκαν 2003, 2004, 2005 και 2006 και φέτος είναι 20, 19, 18 και 17 χρόνων αντίστοιχα.

Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη ευαισθητοποίησε ιδιαίτερα αυτό το κομμάτι της νεολαίας το οποίο σε πολύ μεγάλο βαθμό ταυτίστηκε με τα παιδιά που έχασαν την ζωή τους. Από την άλλη οι 17χρονοι οι οποίοι σε δύο μήνες δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις εμφανίζονται οργισμένοι και από τις αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων .

Όλα αυτά είναι γνωστά φυσικά στο κυβερνητικό επιτελείο αφού ακόμα και το 2019 που τα πράγματα ήταν διαφορετικά η ΝΔ εμφανίστηκε σε αυτή την ηλικιακή ομάδα να βρίσκεται πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ περίπου οκτώ ποσοστιαίες μονάδες ενώ σήμερα κάποιες δημοσκοπήσεις εμφανίζουν την απήχηση του κυβερνώντος κόμματος στους 17 συν στο 2,5%.

Τα όσα συνέβησαν την περίοδο του κορονοϊού μεγάλωσαν το χάσμα των νέων με την κυβέρνηση αφού το κίνημα της πλατείας βρέθηκε πολλές φορές απένενατι στις αστυνομικές δυνάμεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να μείωση την φθορα, με τα Free pass, το εθνικό σχέδιο δράσης για τη νεολαία, το στεγαστικό ενω δεν πρέπει να θεωρείται τυχαίο ότι το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε να ανοιχτεί στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης ανεβάζοντας βίντεο του πρωθυπουργού στο Tiktok, στο Instagram. Εκεί δηλαδή που οι χρήστες είναι κυρίως νέοι.

Εν τω μεταξύ όλος ο κομματικός μηχανισμός της Ν.Δ. βρίσκεται επί ποδός καθώς ο στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι η ΝΔ να είναι πρώτη στην πρώτη κάλπη και με διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή η επιδίωξη έχει να κάνει στην πραγματικότητα με την δεύτερη κάλπη αφού όπως υποστηρίζουν όλοι οι αναλυτές οι πρώτες εκλογές θα καθορίσουν και το αποτέλεσμα στις δεύτερες κάλπες.

Τα κυβερνητικά στελέχη θεωρούν μάλιστα ότι εάν η ΝΔ καταφέρει να κόψει πρώτη το νήμα στην κάλπη της απλής αναλογικής με ένα ποσοστό γύρω στο 33 με 34% τότε έχει πολλές πιθανότητες στον Ιούλιο να κερδίσει την αυτοδυναμία.

Πάντως τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα κυβερνητικά στελέχη εμφανίζονται να αγωνιούν ιδιαίτερα για το σενάριο της “κυβέρνησης ηττημένων” καθώς όπως λένε εάν η ΝΔ εμφανιστεί να έχει μικρή διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη κάλπη και βγαίνουν οι αριθμοί τότε κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι ο Αλέξης Τσίπρας, δεν θα σχηματίσει κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ...

Πηνελόπη Νάσσου

topontiki.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)