Τα πρόσωπα που θέλει...

0


 Δύο πρόσωπα με άρτια επιστημονική κατάρτιση που συμμετέχουν και στο think tank του πολιτικού του γραφείου υποδέχτηκε... χθες το βράδυ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Αλέξης Τσίπρας.

 Πρόκειται για τον Γρηγόρη Γεροτζιάφα, διεθνούς φήμης καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Σορβόνης στο Παρίσι που θα είναι υποψήφιος στην α’ Θεσσαλονίκης και την Διάνα Βουτυράκου ιδρύτρια της Unique Minds, η οποία το 2018 κατέκτησε την πρώτη θέση στον Παγκόσμιο διαγωνισμό Ρομποτικής και θα είναι υποψήφια στη Δυτική Αθήνα.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος η οποία και ενέκρινε το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοδελτίων για τις εθνικές εκλογές. Οι υποψηφιότητες του κόμματος αλλά και το κυβερνητικό πρόγραμμα θα εγκριθούν στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ την ερχόμενη Κυριακή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ανανέωση του κόμματος, στη συμμετοχή προσώπων από τις τοπικές κοινωνίες αλλά και την κοινωνία των πολιτών καθώς και στην ένταξη στην πολιτική εγνωσμένου κύρους επιστημόνων που θα συμβάλουν -όπως ήδη πολλοί εξ αυτών κάνουν μέσω του think tank- και στην κατάρτιση του προγράμματος.

Ο καθηγητής Γρηγόρης Γεροτζιάφας είναι διευθυντής της ερευνητικής ομάδας «Cancer, Vessels, Biology and Therapeutics» INSERM UMRS-938, Sorbonne University, στο Παρίσι. Επίσης, είναι επισκέπτης καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Loyola (Τμήμα Μοριακής Φαρμακολογίας και Θεραπευτικής), Σικάγο και στην Ιατρική Σχολή Hofstra/Northwell (Τμήμα Ιατρικής, Υπηρεσίες Αντιπηκτικής και Κλινικής Θρόμβωσης) Νέα Υόρκη και στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η 28χρονη Διάνα Βουτυράκου είναι Ηλεκτρολόγος, Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών, Ιδρύτρια και γενική διαχειρίστρια της Unique Minds. Είναι η πρώτη Ελληνίδα που έχει γίνει δεκτή σε Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής ως μέλος κριτικής επιτροπής και η νεότερη ηλικιακά που βρέθηκε σε αυτήν τη θέση...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)