Το άσπρο μαύρο...

 
... κάνει ο Σκέρτσος για το πόρισμα της επιτροπής Γεραπετρίτη για τα Τέμπη...

Το άσπρο-μαύρο για τις κυβερνητικές ευθύνες της τραγωδίας των Τεμπών συνεχίζει να κάνει και ο νέος εκλεκτός  για την εκπροσώπησή του Μεγάρου Μαξίμου, Άκης Σκέρτσος, καθώς όταν...

το documentonews.gr ζήτησε από τον τελευταίο να σχολιάσει τα συμπεράσματα του πορίσματος της Επιτροπής Γεραπετρίτη που γκρεμίζουν το κυβερνητικό αφήγημα, εκείνος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και επέμεινε στις κορώνες του προκατόχου του περί «άπλετου φωτός» στην υπόθεση.

«Μια τρομερή αστοχία η οποία έχει συμβεί με ευθύνη της διοίκησης» είναι το πολιτικό συμπέρασμα από το πόρισμα της Επιτροπής Γεραπετρίτη για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών κατά τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο, που απαντώντας στο ερώτημα του documentonews.gr επιβεβαίωσε πως η κυβέρνηση συνεχίζει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της, παρά τα βαρύτατα -για την ίδια- συμπεράσματα του πορίσματος.

Υπενθυμίζεται πως στο πόρισμα που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα από την Επιτροπή… παράκαμψης της Επιτροπής Διερεύνησης Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων, επισημαίνεται με απόλυτο τρόπο τόσο η πλήρης απουσία της τηλεδιοίκησης παρά την παραπληροφόρηση κυβερνητικών στελεχών για την ύπαρξή της, όσο και η παράνομη μετάταξη του επίμαχου σταθμάρχη που βρισκόταν σε βάρδια το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη.

«Την περασμένη εβδομάδα είχαμε το πόρισμα της επιτροπής Γεραπετριτη για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Καταρρίπτει τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς για την τηλεδιοίκηση, αναφορικά με την τοποθέτηση του σταθμάρχη, και αλλά. Περιμένουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Πολιτικά η κυβέρνηση πως διαβάζει το πόρισμα;» ρωτήσαμε τον Άκη Σκέρτσο το μεσημέρι της Δευτέρας, που στην πρώτη του εμφάνιση ως κυβερνητικός εκπρόσωπος συναγωνίστηκε επαρκέστατα τον προκάτοχό του στην αποφυγή της πραγματικότητας και τη στρεψοδικία.

«Το διαβάζουμε ως την επιβεβαίωση αυτού που είπαμε εξαρχής. Ότι δεν θα υπάρξει καμία απολύτως συγκάλυψη» έσπευσε να σημειώσει ως προς την… ανάγνωση του πορίσματος, δίχως την παραμικρή ανάληψη ευθύνης της κυβέρνησης. Αντί αυτού, στην επόμενη φράση του έσπευσε να επιτεθεί μικροπολιτικά στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Η αντιπολίτευση έλεγε προ του πορίσματος ότι η κυβέρνηση θέλει να τα κουκουλώσει, και μετά το πόρισμα, ότι υπάρχει αποκάλυψη όλων των ευθυνών της κυβέρνησης. Άρα εδώ η αντιπολίτευση φάσκει και αντιφάσκει. Εμείς είμαστε συνεπείς» πρόσθεσε ο Α. Σκέρτσος, που στην απάντησή του αγνόησε απολύτως τα συμπεράσματα που καίνε την κυβέρνηση και τη θεωρία του «ανθρώπινου λάθους», σπεύδοντας να επενδύσει στο γήπεδο της τοξικότητας, που κατά τα άλλα καταγγέλλει, πριν καταλήξει στην «αγαπημένη» αποστροφή του προκατόχου του, Γιάννη Οικονόμου και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη περί «άπλετου φωτός» -και- σε αυτή την υπόθεση

«Είπαμε ότι είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό δυστύχημα. Μια τρομερή αστοχία η οποία έχει συμβεί με ευθύνη της διοίκησης. Άρα πρέπει εδώ η δικαιοσύνη να κινηθεί ταχύτατα. Η πραγματογνωμοσύνες που έχουν γίνει από τους ειδικούς να αξιοποιηθούν από τη δικαιοσύνη και να έχουμε άπλετο φως σε αυτή την υπόθεση» συμπλήρωσε ο Α. Σκέρτσος, στρέφοντας τα πυρά του, μετά την αξιωματική αντιπολίτευση, κατά της «διοίκησης», συνεπώς επιμένοντας στη λογική που ξεπλένει κάθε κυβερνητική και πολιτική ευθύνη.


documentonews.gr