Στα ύψη η πόλωση και στην Τουρκία...

0

 
Όσο οι εκλογές στην Τουρκία πλησιάζουν, τόσο πολώνεται το κλίμα καθώς, μετά την επίθεση στο καλό κόμμα, και η επίθεση στο ρεπουμπλικανικό λαϊκό κόμμα έρχεται για να επιβεβαιώσει ότι η κατάσταση μπορεί να γίνει πιο πολωτική.

Η αντιπολίτευση δείχνει να μην πιστεύει ότι... είναι τυχαία τα περιστατικά με τους πυροβολισμούς και ότι είναι σκόπιμα ενώ, από την άλλη, η κυβέρνηση Ερντογάν προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν βρίσκεται πίσω από τέτοια βίαια περιστατικά. Πάντως, στην - μέχρι στιγμής - άνευρη προεκλογική εκστρατεία, τέτοιου είδους περιστατικά αλλάζουν την ατζέντα. 

Αντί οι δύο συμμαχίες να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα και να αντιπαρατεθούν, ασχολούνται με περιστατικά εντυπωσιασμού και ψυχολογικού ή συναισθηματικού πολέμου, είτε παίζουν με το ηθικό στοιχείο, το ποιος είναι ηθικός, ποιος συνεργάζεται με τρομοκράτες, ποιος είναι καλός και ποιος κακός και εντέλει πολιτικός ικανός για να διοικήσει την χώρα.

Και το «σκάνδαλο» με το χαλάκι που πάτησε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αλλά και οι πυροβολισμοί και οι σφαίρες κλπ. είναι ενδεικτικά του πόσο κενή είναι η προεκλογική περίοδος από θέματα ουσίας...

ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)