Αντιμέτωπος και με την ελληνική Δικαιοσύνη ο Γεωργούλης;...

0

 
Νέες πτυχές της υπόθεσης του Ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη επιχειρούν να φέρουν στο φως οι Αρχές, καθώς εξελίσσονται οι έρευνες, ενώ ο γνωστός ηθοποιός και πολιτικός βρίσκεται αντιμέτωπος, κατά πληροφορίες, με τις κατηγορίες του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης.


Ο ανεξάρτητος πλέον Ευρωβουλευτής φέρεται να... επέδειξε κακοποιητική συμπεριφορά το 2020, αυτό, ωστόσο, που αναζητούν οι έρευνες είναι αν επέδειξε ανάλογη συμπεριφορά και σε άλλες φάσεις, όπως και κατά άλλων προσώπων.

Μιλώντας ο ίδιος τον Οκτώβριο του 2021, είχε δηλώσει σχετικά με φαινόμενα κακοποίησης που είχαν δημοσιοποιηθεί πως «ταράχτηκα πάρα πολύ, γιατί όταν βλέπεις κάτι που είναι λαμπερό, μία παράσταση, κάτι, δεν μπορείς να δεις τι υπάρχει από πίσω, τι κόπος, αλλά και τι ‘σαπίλα’ υπάρχει από πίσω», δεδομένου ότι το ελληνικό #MeToo είχε αρχίσει να αποκαλύπτεται μετά από σειρά επώνυμων καταγγελιών. Τότε, ο ανεξάρτητος πλέον Ευρωβουλευτής παρατηρούσε πως «ο ισχυρότερος επιβάλλεται με σεξουαλικό τρόπο στον ασθενέστερο και αυτό πρέπει να το δούμε», μολονότι η επώνυμη καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου τοποθετείται στην Άνοιξη του 2020.

Την ίδια ώρα, ερωτηματικά προξενεί η πολύκροτη υπόθεση σε νομικούς κύκλους των Αθηνών, με τον γνωστό ποινικολόγο, Αλέξη Κούγια να κάνει λόγο για «περίεργη υπόθεση». Ανάμεσα σε αυτά, ο κ. Κούγιας τοποθέτησε το γεγονός ότι δεν υπήρξε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη μετά την καταγγελία ούτε και ο ίδιος κλήθηκε, όπως προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία, για εξηγήσεις στις Αρχές πριν από την άσκηση ποινικής δίωξης. «Μου κάνει εντύπωση η καθυστέρηση των 3 ετών. Στην Ευρώπη για την εξιχνίαση των εγκλημάτων κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας, υπάρχει μία ταχύτατη διαδικασία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας.

Πάντως, αν ο ηθοποιός και Ευρωβουλευτής κριθεί ένοχος, τότε δεν αποκλείεται να βρεθεί αντιμέτωπος και με την ελληνική Δικαιοσύνη. Συγκεκριμένα, «υπάρχει το άρθρο 8 στον Κώδικα που λέει ότι για τον Έλληνα πολίτη υπάρχει μία δυσμενέστατη πρόβλεψη νομική. Μπορεί να δικαστεί και στο Βέλγιο και στην Ελλάδα. Αυτό που μπορεί να ζητήσει ο κ. Γεωργούλης είναι να εκτίσει την ποινή στην Ελλάδα», επισήμανε στην κατεύθυνση αυτή ο κ. Κούγιας, τη στιγμή που ο Ευρωβουλευτής με δεύτερη επιστολή προς την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα έχει ζητήσει την επιτάχυνση των διαδικασιών για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του.

Υποψιασμένος το 2020

Εν τω μεταξύ, δημοσίευμα της εφημερίδας «Μπαμ» υποστηρίζει ότι ο Αλέξης Γεωργούλης «ήταν, τρόπον τινά, προετοιμασμένος, εδώ και χρόνια, για το τσουνάμι το οποίο θα ακολουθούσε». Κατά το δημοσίευμα, όταν ο Αλέξης Γεωργούλης συνάντησε μια Ελληνίδα φίλη του με επιτυχημένη διαδρομή στους ευρωπαϊκούς θεσμούς σε καφετέρια στο Κολωνάκι, φέρεται να της εκμυστηρεύθηκε ότι υπάρχει η πιθανότητα να «ακουστούν φήμες για εκείνον και διάφορες γυναίκες». Σημειωτέον ότι το ραντεβού τοποθετείται στις αρχές του 2020, ενώ την ίδια περίοδο προχώρησε σε καταγγελία εις βάρος του στις βελγικές Αρχές, η Ελένη Χρονοπούλου.

Ακόμη, στο ίδιο δημοσίευμα έρχονται στο φως και πληροφορίες για μια δεύτερη γυναίκα, η οποία φέρεται να υπέστη σεξουαλική παρενόχληση από τον Ευρωβουλευτή. Κατά πληροφορίες, πρόκειται για νεαρή γυναίκα που απασχολούνταν στο γραφείο του Ευρωβουλευτή στις Βρυξέλλες από τον Νοέμβριο του 2019 έως και τον Μάρτιο του 2020, με αντικείμενο τη φωτογράφηση του κ. Γεωργούλη για τις ανάγκες συνεντεύξεων του στα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, το πρόσωπο αυτό φέρεται να είχε καταφύγει στις υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που επιλαμβάνονται τέτοιων υποθέσεων, αλλά η υπόθεση δεν προχώρησε, ενώ το φερόμενο ως θύμα δεν αποτάνθηκε ποτέ στις βελγικές Αρχές, για να καταθέσει κάποια καταγγελία.

Αντίθετα, έκοψε τον “ομφάλιο λώρο” με το ευρωπεριβάλλον, επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και σήμερα εργάζεται σε πολυεθνική εταιρεία. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, βρίσκεται σε συνεννόηση με δύο δικηγόρους, διερευνώντας αν μπορεί και η ίδια να καταθέσει επίσημη καταγγελία.

Η εκτεταμένη δημοσιότητα, ωστόσο, που έλαβε η Ελένη Χρονοπούλου λειτουργεί ανασταλτικά, από ότι φαίνεται, για τη δεύτερη κοπέλα, προκειμένου να προχωρήσει περισσότερο η υπόθεση, καθώς δεν επιθυμεί να διαρρεύσουν τα προσωπικά της στοιχεία.

Στον κατάλογο των φερόμενων ως θυμάτων του Ευρωβουλευτή εντάσσεται, ωστόσο, και ένας άνδρας, ο οποίος κατέφυγε επίσης στις υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που σχετίζονται με παραβιάσεις ως προς τη συμπεριφορά των Ευρωβουλευτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον υπεύθυνο του γραφείου του Αλέξη Γεωργούλη στις Βρυξέλλες, ο οποίος φέρεται να έχει καταγγείλει τον Ευρωβουλευτή για εργασιακό bullying, ενώ εικάζεται πως ο άνδρας αυτός είχε προτείνει στην κοπέλα που δέχτηκε την σεξουαλική παρενόχληση, να κάνει πρακτική άσκηση στο γραφείο του κ. Γεωργούλη...

protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)