Ρωσικό «σφυροκόπημα» με πυραύλους σε πολλές πόλεις - Δύο νεκροί στη Ντνίπρο

0


 Πυραυλικό πλήγμα στη Ντνίπρο της κεντρικής Ουκρανίας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν δυο άνθρωποι –γυναίκα και παιδί τριών ετών–, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Μπόρις Φιλάτοφ.


«Μια νεαρή κι ένα παιδί τριών ετών σκοτώθηκαν», ανέφερε ο κ. Φιλάτοφ μέσω της πλατφόρμας Telegram, χωρίς να δώσει άλλες πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

Στο μεταξύ, βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν μέρος πολυκατοικίας να έχει χτυπηθεί και να φλέγεται στην πόλη Ούμαν της κεντρικής Ουκρανίας, ενώ η αστυνομία ανέφερε πως έχουν σπεύσει επιτόπου οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.
Τμήμα του κτιρίου έχει καταρρεύσει και διακρίνονται συντρίμμια και κομμάτια μπετόν σκορπισμένα στον δρόμο.

Ο Ζόγια Βοβκ, εκπρόσωπος της αστυνομίας στην περιοχή, έκανε γνωστό πως οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας επιχειρούν επιτόπου. Δεν είναι σαφές ακόμη αν υπάρχουν θύματα, ή πόσα.

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πυραυλικά πλήγματα κατά τη διάρκεια της νύχτας σε διάφορους τομείς της Ουκρανίας, που απέχουν πολύ μεταξύ τους, από την πρωτεύουσα Κίεβο μέχρι την κεντρική Ουκρανία και τη νότια περιφέρεια Μικολάιφ.Η ουκρανική πρωτεύουσα και πόλεις σε διάφορους τομείς της χώρας συνταράχτηκαν από πολλές εκρήξεις, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax και αναρτήσεις σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου διαβεβαίωσε πως η αντιαεροπορική άμυνα ανέλαβε δράση.


Σύμφωνα με αναρτήσεις σε ιστότοπους δικτύωσης και τις πληροφορίες του ουκρανικού Ιντερφάξ σημειώθηκαν επίσης εκρήξεις στις πόλεις Κρεμεντσούκ και Πολτάβα (κεντρικά), ενώ νωρίτερα ρωσικά όπλα πέταγαν προς δυσμάς.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)