Οι εμπρηστές της ομαλότητας...

0

 
Ο υπουργός Προστασίας (;) του Πολίτη επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι στηρίζει τους μπαχαλάκηδες και ότι θέλει νεκρό. Η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε από τον πρωθυπουργό να τον αποπέμψει. Δύο μέρες μετά ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στην τηλεόραση του Σκάι δήλωσε ότι ο υπουργός είπε το αυτονόητο και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αλλεργικός με την αστυνομία. Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό ούτε από τον υπουργό Προστασίας (;) του Πολίτη ούτε από τον πολιτικό προϊστάμενό του...

Στο θέμα αυτό υπάρχει απόλυτη ταύτιση. Αλλωστε ο κ. Θεοδωρικάκος είπε το 2023 ό,τι έλεγε η Δεξιά σε όλη τη διαδρομή της για τους πολιτικούς αντιπάλους της στην προσπάθειά της να πείσει ότι αυτή είναι η δύναμη της τάξης και της ασφάλειας και οι άλλοι είναι οι εμπρηστές της ομαλότητας. Στο μακρινό παρελθόν ο δαίμονας για το καθεστώς που είχε χτίσει η Δεξιά μετά τον Εμφύλιο ήταν το ΚΚΕ, αργότερα ενοχοποιήθηκε το ΠΑΣΟΚ, που ήταν ο βασικός εχθρός της στην πολιτική αρένα, και από το 2012 στο στόχαστρό της μπήκε ο ΣΥΡΙΖΑ που φαινόταν ότι θα καταλάβει τη θέση του ΠΑΣΟΚ στον δικομματισμό.

Ο κ. Θεοδωρικάκος όμως θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός. Εχει περάσει και από τους τρεις χώρους που η Δεξιά είχε βάλει στο μάτι. Υπερασπίστηκε στο θέμα αυτό και τους τρεις χώρους όταν τους υπηρετούσε. Και το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ και τον Συνασπισμό. Νεκρούς είχαμε με τις κυβερνήσεις της Δεξιάς κι αυτό δεν μπορεί να το έχει ξεχάσει ο υπουργός. Για τη Δεξιά τα πράγματα με το ΚΚΕ ήταν πιο εύκολα γιατί το ΚΚΕ ήταν στην παρανομία. Κυνήγησε όμως την ΕΔΑ, τους αριστερούς και τους συνοδοιπόρους με μανία. Στη συνέχεια η απειλή ήρθε από το ΠΑΣΟΚ. Εκανε τα πάντα για να εμποδίσει την επικράτησή του, αλλά απέτυχε.

Δεν το έβαλε όμως κάτω. «Ανακάλυψε» υπόγειες σχέσεις της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ με τις ένοπλες οργανώσεις. Ποιος ήταν ο διακινητής αυτής της θεωρίας που υποστηρίχτηκε από στελέχη της Δεξιάς και φιλοξενήθηκε στα φιλικά της μέσα ενημέρωσης; Το πιο φλύαρο μυστικό της μεταπολίτευσης. Ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού, ο οποίος επέμενε μέχρι το τέλος της ζωής του.

Την απόδειξη τη δίνει ο ίδιος. Αντιγράφω από το βιβλίο του Αλέξη Παπαχελά «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια» (εκδόσεις Παπαδόπουλος): «Εγώ είχα και πληροφορίες βέβαια, είχα πολλές πληροφορίες. Και ξέρω και ποιοι από το ΠΑΣΟΚ ήταν ανακατεμένοι… Ο Ανδρέας δεν ήταν ο αρχηγός της 17 Νοέμβρη. Ο Ανδρέας πιθανώς, και γι’ αυτό δεν είμαι βέβαιος, να είχε απλώς ανεχθεί, χωρίς να θέλει να πολυξέρει τι γίνεται. Για τον Ανδρέα δεν το ξέρω, δεν έχω γνώμη για τον Ανδρέα. Δεν θα με εξέπληττε να το ήξερε. Γιατί ο Ανδρέας ήταν άξιος για όλα στη δική μου εκτίμηση. Αλλά δεν το ξέρω και δεν το λέω. Αλλά είμαι 100% πεπεισμένος ότι πίσω από τη 17 Νοέμβρη υπήρξε το σκληρό ΠΑΣΟΚ στην πρώτη φάση.

Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία επ’ αυτού». Σίγουρη είναι η Δεξιά και για τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός οργάνωσε σύμφωνα με την άποψή της τις διαμαρτυρίες των αγανακτισμένων, αυτός κανάκευε τους ακτιβιστές. Εφτασε στο σημείο να κατηγορήσει το 2014 τον Αλέξη Τσίπρα ότι προστατεύει τις ένοπλες συνιστώσες του κόμματός του. Οι πρόσφατες δηλώσεις Θεοδωρικάκου και η κάλυψη που του προσέφερε ο αρχηγός του είναι στο ίδιο μήκος κύματος. Προσθέστε τις καταγγελίες της Δεξιάς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τις πρωτοβουλίες του βλάπτει τη χώρα και με τις… σκευωρίες του (Νovartis, υποκλοπές) υπονομεύει το κράτος δικαίου και θα έχετε το πλήρες αφήγημα του κόμματος που υποδύεται τον ιδιοκτήτη της χώρας και τον θεματοφύλακα της δημοκρατίας.


Τάσος Παππάς


efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)