Οι μαστροποί έχουν προστασία, τα θύματα όχι!...

0


 Πολλαπλοί βιασμοί και εκπόρνευση, εκβιασμοί και ψυχολογική βία. H ζωή της έγινε κόλαση πριν καν κλείσει τα 12 της χρόνια. Αμέσως μετά τη «διάσωσή» της, την περίμεναν νέα μαρτύρια: 

η ζωή της έγινε κρέας στη μηχανή του κιμά των ΜΜΕ, επανατραυματιζόταν καταθέτοντας ξανά και ξανά, η δικογραφία γινόταν φύλλο και φτερό προς... τέρψιν του αδηφάγου κοινού, οι συλλήψεις των βιαστών της θέαμα. 

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ένα νησί για να πάρει μιαν ανάσα και η αρμόδια για την προστασία της υπουργός αποκάλυπτε πού βρίσκεται, σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, χωρίς ψυχολογική υποστήριξη και χωρίς σχολείο, ενώ η οικογένειά της στην Αθήνα βούλιαζε κι η μητέρα της έμπαινε στη φυλακή.

Οταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση του -επί της ουσίας- βασανισμού του κοριτσιού, όλοι όσοι ασχολούνται σοβαρά με την προστασία παιδιών-θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης έγκαιρα και έγκυρα επισήμαναν όλους τους κινδύνους που διέτρεχε το παιδί και όλους τους τρόπους με τους οποίους η Πολιτεία όφειλε να το προστατεύσει. Ταυτόχρονα, η τοπική κοινωνία του Κολωνού αλλά κι ένα δίχτυ αλληλεγγύης, επίσης πολύ έγκαιρα, είχαν αναδείξει τις ανάγκες αυτής της οικογένειας στη δοκιμασία που περνούσαν όλα τα παιδιά της. Φωνές βοώντων εν τη ερήμω...

Τώρα, απειλείται όχι μόνο η ψυχική υγεία και η δυνατότητα πλήρους ανάρρωσης και επανένταξης που χρωστάει η Πολιτεία στο παιδί, αλλά ακόμα κι αυτή η ίδια η σωματική ακεραιότητά του. Μέσα σε ένα μήνα το κοριτσάκι έχει γίνει θύμα τριών επιθέσεων, άγνωστοι το φωτογραφίζουν κατ’ εξακολούθηση όταν βρίσκεται σε δημόσιο χώρο, ενώ η οικογένειά του στο νησί δέχεται συνεχώς απειλές.

Η κυβέρνηση, που αμέσως μετά τις αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος με στόμφο (ξανα)ανακοίνωσε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα παιδιά-θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, απέτυχε στα στοιχειώδη. Οχι μόνο δεν προστάτευσε το παιδί, αλλά και επέτρεψε στους μαφιόζους να αλωνίζουν, επιχειρώντας να φιμώσουν το θύμα και την οικογένειά του. 

Το 12χρονο παιδί που βιαζόταν στον Κολωνό έχει πολύ περισσότερους βιαστές από τον «ευσεβή» γαλάζιο παραγοντίσκο που το εκπόρνευε και τους πελάτες που αγόραζαν το κορμί του. Και οι μαστροποί διαθέτουν ισχυρούς προστάτες, που διαπερνούν την τρύπια προστασία της Πολιτείας στο ανυπεράσπιστο θύμα...

efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)