Εδώ κατάσκοπος και έξω ηρωίδα...

0


 Η Σάρα Μαρντίνι μαζί με την αδελφή της Γιούσρα βρέθηκαν στη λίστα με τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον κόσμο... σύμφωνα με το περιοδικό Time. Κι αν αναρωτιέστε ποια είναι η Σάρα, η κολυμβήτρια από τη Συρία, ρωτήστε καλύτερα την ελληνική κυβέρνηση και τον Μηταράκη, που την έστειλαν για κάτι παραπάνω από τρεις μήνες στις φυλακές Κορυδαλλού κατηγορώντας τη για κατασκοπεία, μιας και μαζί με την αδελφή της έκαναν το λάθος να πέσουν στα νερά του Αιγαίου και κολυμπώντας να σύρουν σε ελληνικό έδαφος τη βάρκα στην οποία επέβαιναν μαζί με άλλους 18 πρόσφυγες. Από τότε η πρόσφυγας από τη Συρία, δεινή κολυμβήτρια και ακτιβίστρια, βρέθηκε κατηγορούμενη ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Η Σάρα, που συνεχίζει να αντιμετωπίζει κατηγορίες στην Ελλάδα, είναι διεθνώς σύμβολο αυταπάρνησης και αλληλεγγύης, που έθεσε εαυτόν σε κίνδυνο για να προστατεύσει τους πρόσφυγες συνεπιβάτες της πέφτοντας από τη βάρκα και οδηγώντας τη σε ασφαλές μέρος. Εκείνη και η αδελφή της κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή των 100 πιο επιδραστικών ανθρώπων του περιοδικού Time στην κατηγορία «Icons», αφού προηγουμένως η δραματική τους ιστορία είχε γίνει ήδη ταινία στο Netflix, διασύροντας, όπως ήταν φυσικό, την Ελλάδα και την κυβέρνησή της για τις διώξεις που έχουν ασκηθεί κατά των δύο κοριτσιών, τα οποία όλος ο πλανήτης, πλην της χώρας μας, αναγνωρίζει ως ηρωίδες.

Την παρουσίαση της Σάρα και της αδελφής της στη λίστα του Time έκανε η Κέιτ Μπλάνσετ, πρέσβειρα καλής θελήσεως της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και καταξιωμένη ηθοποιός, η οποία σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «η ιστορία συνεχίζεται, ενώ τόσο η Γιούσρα όσο και η Σάρα υπερασπίζονται σθεναρά το δικαίωμα όλων να αναζητούν ασφάλεια. Όποιος κι αν είναι. Οπουδήποτε. Όποτε». Ακούτε, κύριε Μηταράκη;...

Πέτρος Κατσάκος

Η ΑΥΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)