Ποιος είναι ο πρώην αντιεισαγγελέας που αναλαμβάνει τα ηνία του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη

0


 Το 2022 είχε ιδρύσει το δικό του κόμμα ονόματι «Εάν»

Πρόεδρος στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη που αναμένεται να αναλάβει ο πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος.

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» είχε ιδρύσει τον Φεβρουάριο του 2022 το δικό του κόμμα, με το όνομα Εάν», το οποίο υιοθετούσε όλα τα κλισέ της σύγχρονης ακροδεξιάς («θα αναρριπίσει το Πατριωτικό και θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων», «θα θέσει τέρμα στον λαθρομεταναστευτικό εποικισμό της χώρας»).

Στην επικοινωνία που είχε ο ίδιος με το dikastiko.gr υποστήριξε ότι «δεν είχε καμία επαφή με τον Ηλία Κασιδιάρη, αλλά με τα μέλη της διοικούσας επιτροπής και επιβεβαίωσε ότι ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης «θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας».

Η πρότασή του, αναφέρεται στο ρεπορτάζ, είναι να καταργηθεί η διοικούσα επιτροπή και να αναλάβει μόνος του αφού εκλεγεί πρόεδρος από συνέδριο 70 ατόμων. Και όλα αυτά ερήμην του κ. Κασιδιάρη. Ο κ. Κανελλόπουλος προσφέρεται ως αρχηγός αντ’ αυτού και υπόσχεται ότι θα υποστηρίξει το «κόμμα Κασιδιάρη» ενώπιον του Α’ Τμήματος του Αρείου Πάγου, το οποίο θα επικυρώσει τον κατάλογο των κομμάτων για τις εκλογές.

Ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος συνταξιοδοτήθηκε με τον βαθμό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Είχε προηγηθεί ο αδερφός του Δημήτρης, με τον βαθμό του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου.

Ο αδερφός του Θεόδωρος είναι σήμερα αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και ο αδερφός του Αθανάσιος ασκεί τη δικηγορία επί σαράντα και πλέον έτη.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)