Γιατί πρέπει ν’ ανοίγουμε τα κλείστρα των παραθύρων στα αεροπλάνα κατά την απογείωση και την προσγείωση

0

 
Αυτό είναι ένας από τους βασικότερους κανόνες ασφαλείας

Πολλοί ταξιδιώτες θέλουν κατά τη διάρκεια της αεροπορικής τους πτήσης να χαλαρώσουν κι αν τα καταφέρουν να ρίξουν κι έναν ύπνο. Αν είναι κιόλας στη θέση δίπλα στο παράθυρο, κατεβάζουν το κλείστρο προκειμένου το φως του ήλιου να μην τους ενοχλεί. Όταν, όμως, έρχεται η ώρα της προσγείωσης, οι αεροσυνοδοί που περνούν πάνω από τις θέσεις, τους ζητούν να τα ανεβάσουν.

Η ίδια ακριβώς διαδικασία ακολουθείται και κατά τη διάρκεια της απογείωσης. Για ποιο λόγο, όμως, συμβαίνει αυτό και πώς συνδέεται το άνοιγμα των κλείστρων των παραθύρων ενός αεροσκάφους με την ασφάλεια των επιβατών που βρίσκονται σε αυτό;

Αρκετοί μπορεί να δυσανασχετούν όταν ακούν τη συγκεκριμένη υπόδειξη από τους αεροσυνοδούς, αλλά πρόκειται για έναν από τους βασικότερους κανόνες ασφαλείας που έχει θεσπιστεί εδώ και δεκαετίες από τους διεθνείς αεροπορικούς φορείς για λόγους ασφαλείας.

Πριν από μερικά χρόνια, ένα από τα μεγαλύτερα δημοσιογραφικά μέσα του πλανήτη, το Business Insider, έθεσε το συγκεκριμένο ερώτημα στον πλέον επίσημο αμερικανικό φορέα, Civil Aviation Safety Authority, και πήρε την απάντηση.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον φορέα, τα κλείστρα θα πρέπει πάντοτε να παραμένουν ανοιχτά κατά τη διάρκεια της απογείωσης και της προσγείωσης προκειμένου το πλήρωμα να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει έξω από το αεροπλάνο.

Έτσι, σε περίπτωση που το αεροπλάνο για οποιοδήποτε λόγο πέσει στο έδαφος, οι διασώστες να μπορούν να ελέγξουν τι συμβαίνει εντός του αεροσκάφους και να βρουν εύκολα την ασφαλέστερη, για εκκένωση πλευρά του αεροσκάφους.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)