Εύα Καϊλή: Θα παίρνει 9.500 ευρώ το μήνα από το Ευρωκοινοβούλιο μόλις αποφυλακιστεί με βραχιολάκι


Δεν βρέθηκαν αποτυπώματά της στα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της, ενώ αντιθέτως εντοπίστηκαν του Τζιόρτζι και του Παντσέρι

Η αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή, έστω και με βραχιολάκι, πέραν όλων των άλλων θα έχει και οικονομικό όφελος για την ίδια, καθώς θα ασκεί και πάλι τα κοινοβουλευτικά της καθήκοντα, έστω από το σπίτι.

Αυτό σημαίνει, ότι πέρα από τον μισθό της ευρωβουλευτού, που ανέρχεται σε περίπου 7.000 ευρώ, θα λαμβάνει και το κομμένο -επειδή δεν παρίστατο- επίδομα της Ολομέλειας όπως λέγεται, το οποίο ανέρχεται σε περίπου 2.500 ευρώ, δηλαδή συνολικά 9.500 ευρώ, καθώς θα μπορεί να συμμετάσχει στην Ολομέλεια με τηλεδιάσκεψη. Η Εύα Καιλή μόλις πάρει το «πράσινο φως», θα πάει στο σπίτι της, που βρίσκεται κοντά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα επιτηρείται 24 ώρες το 24ωρο και θα μπορεί να βγει μόνο με άδεια του Μισέλ Κλεζ και για συγκεκριμένους λόγους. Δεν θα συναντήθεί με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, με τον οποίο θα μπορεί να έχει μόνο τηλεφωνική επικοινωνία.

Αποτυπώματα Τζόρτζι και Παντσέρι στις δεσμίδες των χρημάτων

Εν τω μεταξύ, ο δικηγόρος της αποκάλυψε, ότι στα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της Εύας Καϊλή, δεν υπάρχουν τα δακτυλικά της αποτυπώματα. Συγκεκριμένα, στις δεσμίδες των χρημάτων εντοπίστηκαν τα αποτυπώματα δύο άλλων κατηγορουμένων για την υπόθεση του Qatargate, του συντρόφου της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι και του φερόμενου ως «εγκέφαλου» του κυκλώματος, Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι.

Η πληροφορία αυτή δεν είχε αναφερθεί από τις Βελγικές Αρχές και χρειάστηκε βαθιά μελέτη της δικογραφίας, προκειμένου να εντοπιστεί. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, αυτή ήταν η λεπτομέρεια που οδήγησε τον Μισέλ Κλεζ να υπογράψει τελικά την αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή.