Απόρρητο… φιάσκο για τις ΗΠΑ: Ένας 21χρονος διέρρεε έγγραφα εδώ και μήνες...

0

 
Λύνεται το αμερικανικό «μυστήριο» των τελευταίων ημερών με την Ουάσιγκτον να βγαίνει τραυματισμένη από την υπόθεση παρά τις διαβεβαιώσεις Μπάιντεν.

Στο... κατόπι του ανθρώπου που θεωρείται ως ο βασικός ύποπτος για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων στο Διαδίκτυο και σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες είναι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες των ΗΠΑ με τις τελευταίες αποκαλύψεις να εκθέτουν ακόμη περισσότερο την Ουάσιγκτον.

Ο άνδρας που αναζητείται και, σύμφωνα τουλάχιστον με τις αμερικανικές αρχές, αναμένεται να συλληφθεί άμεσα είναι ένας 21χρονος εθνοφρουρός, μέλος της υπηρεσίας πληροφοριών, ο οποίος φέρεται να διέρρεε εδώ και μήνες έγγρααφα σε πλατφόρμα online gaming.

Ο ύποπτος ονομάζεται Τζακ Τεϊσέιρα  και είναι ο επικεφαλής του Thug Shaker Central, μιας διαδικτυακής ομάδας με 20-30 μέλη, τα οποία μοιράζονταν την αγάπη τους για τα όπλα, ρατσιστικά μιμίδια και βιντεοπαιχνίδια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, αναμένεται να γίνει μια σύλληψη, ακόμη και σήμερα.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ξεκινήσει επίσημη προκαταρκτική έρευνα από την περασμένη εβδομάδα για τη διαρροή ενώ το Πεντάγωνο αξιολογεί επί του παρόντος τον αντίκτυπο της ίσως πιο επιζήμιας δημοσιοποίησης απόρρητων αμερικανικών εγγράφων εδώ και πολλά χρόνια.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι αρχές «πλησιάζουν» στην πηγή της διαρροής.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)