Ρομά χάκερς άρπαξαν 2 εκατομμύρια ευρώ με κομπιούτερ στα… τσαντίρια!


 Στην εξάρθρωση ενός πολύ καλά οργανωμένου κυκλώματος χάκερ προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.. Ρομά κατάφεραν να αποσπάσουν από ανυποψίαστους πολίτες συνολικά δύο εκατομμύρια ευρώ!

Δεν άργησε να αποκαλυφθεί η απάτη πολλών χιλιάδων ευρώ, την οποία είχαν στήσει Ρομά. Με ένα καλά οργανωμένο σχέδιο κατάφεραν να αποσπάσουν γύρω στα 2 εκατομμύρια ευρώ από τα θύματά τους! Οι δράστες που βρίσκονταν πίσω από τη μεγάλη διαδικτυακή απάτη είχαν έδρα το Ζεφύρι και την Αγία Βαρβάρα. Οι επιτήδειοι ξεγελούσαν τα ανυποψίαστα θύματά τους, κατοίκους της Αττικής και της περιφέρειας, προσπαθούσαν να συλλέψουν προσωπικά δεδομένα τους από αγγελίες, από ανοιχτές πηγές διαδικτύου, επικοινωνούσαν τις περισσότερες φορές με τα ίδια τα θύματα, και ενώ επικαλούνταν ότι ήταν από τη Διαύγεια ή από το Fuel Pass, τούς εξαπατούσαν. Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια της Κατερίνης, έπειτα από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. Ανάμεσα στα θύματα ήταν επιχειρηματίες, λογιστές εταιρειών, υπεύθυνοι νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, ένας μητροπολίτης, μοναχές, κ.ά.,.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας μίλησε για τη συγκεκριμένη απάτη των εκατομμυρίων. «Είχαν κατασκευάσει πλαστές πλατφόρμες, αυτό είναι πολύ δύσκολο πράγμα. Απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις και να έχει εξειδικευθεί αυτός που το κάνει. Εκπαίδευαν παιδάκια 15 – 16 χρόνων να εξοικειωθούν με τα ηλεκτρονικά , έτσι ώστε να μπουν στις διαδικτυακές απάτες». Σχετικά με τα ευρήματα της Αστυνομίας στα τσαντίρια ο κ. Μπαλάσκας ανέφερε: «Βρήκαμε ηλεκτρονικούς υπολογιστές «τούμπανα», όπως το λέει η νεολαία, δηλαδή υπερενισχυμένους». Το κύκλωμα αυτό δρούσε περίπου από 8 μήνες έως και ένα χρόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες μόνο από τον Ιούλιο του 2022, είχαν καταφέρει 87 «χτυπήματα» στα θύματά τους.