Πρωτοσέλιδο «Stern» με γίγαντα Μπάιντεν και νάνο Σόλτς....


 Προ ημερών με αφορμή την επίσκεψη του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σόλτς στον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξήρε την στάση του Βερολίνου κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία...

Ευχαρίστησε τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς για την «ισχυρή και συνεπή ηγεσία», ενώ όπως γράφτηκε από τον διεθνή τύπο και οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν τις καλές διμερείς σχέσεις. 

«Θα έλεγα ότι εκτός από τη στρατιωτική υποστήριξη, μεγάλη σημασία είχε και η ηθική υποστήριξη που προσφέρατε στους Ουκρανούς. Ναι, είχε μεγάλη σημασία» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος μεταξύ άλλων.

Όπως είπε ο Μπάιντεν, ο Σολτς έχει επίσης οδηγήσει σε «ιστορικές αλλαγές» τη Γερμανία, όπως η αύξηση των αμυντικών δαπανών και η απομάκρυνση από την εξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια.

  Το εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού Stern.

Σήμερα το γερμανικό περιοδικό «Stern» κυκλοφόρησε με ένα εξώφυλλο στο οποίο ο «μεγάλος» πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν οδηγεί από το χέρι τον «μικρό» Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς. Ο τίτλος είναι: «Ο μεγάλος αδερφός επέστρεψε».  Το τεύχος δημοσιεύτηκε το Σάββατο 4 Μαρτίου.

Ο ειρωνικός τίτλος συνοδεύεται από την εξής φράση: «Είναι καλό που υπάρχει ο Τζο Μπάιντεν, στη σύγκρουση με τη Ρωσία και την Κίνα, μπορούμε και πάλι να βασιστούμε στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Σε σχετικό άρθρο του περιοδικού, ο Μπάιντεν αποκαλείται «ο τρόμος των αυταρχικών» και δηλώνει ότι βλέπει την ιστορική του αποστολή ως «υπηρέτηση της δημοκρατίας».