Ξανά στο εδώλιο οι επτά καταδικασθέντες του Noor 1...

0

 
Νέα δίκη περιμένει τους 7 καταδικασθέντες για τη γνωστή υπόθεση μεταφοράς περίπου 2 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1», καθώς ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την δευτεροβάθμια δικαστική απόφαση, με την οποία τους χορηγήθηκε ελαφρυντικό, που «έσπασε» τα ισόβια και... κυκλοφορούσαν ελεύθεροι. 

Oι καταδικασθέντες θα δικαστούν εκ νέου από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά και κινδυνεύουν με ισόβια κάθειρξη, αν δεν τους χορηγηθεί από τους δικαστές ελαφρυντικό.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή αθωώνονται αμετάκλητα οι κατηγορούμενοι οι Αιμίλιος Κοτσώνης και Βασίλειος Κουρούβανης, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα, όπως προκύπτει από την απόφαση του Αρείου Πάγου. 

Ειδικότερα, οι καταδικασθέντες που αφέθηκαν ελεύθεροι θα πρέπει να επιστρέψουν στη φυλακή για να δικαστούν εκ νέου από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, από άλλους δικαστές από αυτούς που τους χορήγησαν το ελαφρυντικό. Εκτός από τον Ευθύμιο Γιαννουσάκη, θα ξαναδικαστούν ο Γιώργος Μπουρδούβαλης, τρεις Τούρκοι που συσκεύαζαν το φορτίο της ηρωίνης, ο Ιρανός που επέβαινε στο «Noor 1» και ο Έλληνας ιδιοκτήτης της αποθήκης στο Κορωπί όπου είχαν αποθηκεύσει την ηρωίνη...

efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)