Γαλλικές πηγές: "Η Ελλάδα θα παραδώσει μαχητικά Mirage 2000 στην Ουκρανία"

0


 Τα αντισταθμιστικά οφέλη που θα πρέπει να ζητηθούν από εμάς, θα πρέπει να αφορούν ανάλογη αποστολή μαχητικών RAFALE και πυρομαχικών τους, έτσι ώστε σε καμία των περιπτώσεων να μην εκπέσει ούτε χιλιοστό η αεροπορική ισχύ μας στο Αιγαίο

Σύμφωνα με τη γαλλική διαδικτυακή πύλη Intelligence Online [IO], "η Ουκρανία ελπίζει να λάβει τουλάχιστον 40 μαχητικά Mirage 2000-9.

Η έρευνα της ίδιας της IO οδηγεί σε πιθανούς προμηθευτές, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν τα ονόματα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Ινδονησίας και της Ελλάδας", αναφέρει έγκριτο σε θέματα αμύνης Βουλγαρικό ΜΜΕ, επισημαίνοντας:

Μετά από μια μακρά διαδικασία διαπραγματεύσεων που διήρκησε αρκετές εβδομάδες, η Ουκρανία ελπίζει να λάβει περίπου σαράντα αεροσκάφη Mirage. Το Intelligence Online ερευνά την προέλευση αυτών», λένε οι συντάκτες του IO. Η πρώτη αποστολή τους πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί από τα ΗΑΕ, αναφέρει επίσης το γαλλικό δημοσίευμα.

https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/polemiki-aeroporia/7159691_gallikes-piges-i-ellada-tha-paradosei-mahitika-mirage

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)