Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

«Τρώνε με δέκα κουτάλια» ενώ οι πολίτες παίρνουν “market pass” για να επιβιώσουν: Η περίπτωση του Ν.Δημάκη της ΝΔ


Πολλά ερωτήματα προκύπτουν για την εμπλοκή του Νίκου Δημάκη, διευθυντή του γραφείο του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής. Κυριάκου Πιερρακάκη στην υπόθεση του σκανδάλου της Χαράς Κούτση, πρώην συνεργάτιδας του υπουργού Εργασίας Κ.Χατζηδάκη αλλά και ειδική σύμβουλος του πρωθυπουργικού γραφείου για χρηματοδοτήσεις από το δημόσιο έργων ύψους 235.000 ευρώ εταιρειών συμφερόντων του.

Η εταιρεία Virality, την οποία ίδρυσε ο κ. Νίκος Δημάκης, στέλεχος της ΝΔ, αλλά και διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Κ.Πιερρακάκη και στην οποία εταιρεία ήταν μέτοχος η Χάρις Κούτση και έχει πάρει από το Δημόσιο έργα συνολικού ύψους 235.000 ευρώ περίπου.

55.000 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής, τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μέσα σε λίγους μήνες από Δεκέμβριο 2021 έως Μάρτιο 2022, διάστημα στο οποίο η Χ.Κούτση ήταν μέτοχος στην εταιρεία.

Η “HAVAKO MON. IKE” στην οποία η Χ.Κούτση εμφανίζεται ως νόμιμος εκπρόσωπος της φέρεται να έχει λάβει την περίοδο 2021 – 2022 αναθέσεις συνολικού ύψους περίπου 180.000 ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ του πρώην Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Κώστα Δέρβου, το Υπουργείο Ναυτιλίας, τον ΟΣΕ, τον ΔΑΠΕΕΠ, το ΕΔΥΤΕ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο Ν.Δημάκης είναι ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Πιερρακάκη και ο πιο στενός του συνεργάτης.

Τι συμβαίνει; Υπάρχει κάποιος να δώσει μια απάντηση;


Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.