Δημοσκόπηση της Marc πριν κλείσουν τα φέρετρα...


 Εν μέσω της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών με τους τουλάχιστον 57 νεκρούς δημοσιεύτηκε σήμερα δημοσκόπηση της Marc στον ΑΝΤ1. Μια δημοσκόπηση που κατέγραψε μεν τον αντίκτυπο του τρομερού δυστυχήματος στην εικόνα της κυβέρνησης σε μια περίοδο που αναμενόταν ο Κυρ. Μητοστάκης να προκηρύξει νέες εκλογές, αλλά τον βγάζει «μπροστά» απ' τον ΣΥΡΙΖΑ και τον εμφανίζει καταλληλότερο απ' τον Αλέξη Τσίπρα...

Η επιλογή να γίνει η δημοσκόπηση μόλις τέσσερις ημέρες μετά την τραγωδία, συγκεκριμένα το διάστημα 4-7 Μαρτίου, προκάλεσε φυσικά πληθώρα αντιδράσεων στα social media. Μέχρι και ο Νίκος Χατζηνικολάου εξέφρασε τη διαφωνία του, λέγοντας: «Πρέπει να σας πω, να εκφράσω, γιατί έχω κοντά 40 χρόνια στη δημοσιογραφία, την ένστασή μου, τη διαφωνία μου για το γεγονός ότι γίνεται και δημοσιεύεται μία δημοσκόπηση ενώ ακόμη γίνονται κηδείες, ενώ δηλαδή το θέμα είναι σε μία συναισθηματική έκρηξη για όλους μας».

Από πλευράς του ο κ. Θωμάς Γεράκης, ο επικεφαλής της Marc, η οποία, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της Εφ.Συν., μέσα σε μια τριετία πήρε 29 εικονικά τιμολόγια από χωματουργική (!) εταιρεία, είπε πως η δημοσκόπηση ήταν προγραμματισμένη και μάλιστα θα προβαλλόταν τη Δευτέρα που πέρασε. «Δεν είμαι αυτόκλητος εγώ εδώ. Έχουμε να παρουσιάσουμε τη μηνιαία τακτική έρευνα του ΑΝΤ1» είπε μεταξύ άλλων.

Ως προς τα ευρήματα της δημοσκόπησης καταγράφεται μείωση της διαφοράς μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μόλις στο 4,5%, για πρώτη φορά. Στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. από 32,5% φαίνεται να συγκεντρώνει 29,6%, με τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στο 25%, από 25,1% στην προηγούμενη μέτρηση. 

Το 28,1% προτιμά αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, το 23,2% κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, το 15,8% κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ και το 14,3% αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, η δημοτικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη μειώνεται κατά περίπου 10%. Εξακολουθεί ωστόσο να εμφανίζεται ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός καθώς το 38,9% έχει θετική γνώμη γι΄αυτόν, έναντι 28,5% για τον Αλέξη Τσίπρα. Στις αρνητικές γνώμες ο πρωθυπουργός είναι στο 60,3%, έναντι 70,9% που έχει ο Αλέξης Τσίπρας.

«Πριν ακόμη προλάβουν οι οικογένειες να αποχαιρετήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, η γνωστή δημοσκοπική εταιρεία με τα εικονικά τιμολόγια χωματουργικών εργασιών, σπεύδει να κάνει damage control για τον Μητσοτάκη. Ντρέπεται και η ντροπή…» σχολίασε ο υπεύθυνος Στρατηγικής Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος.