Mουτζαχεντίν...

0


 Οσο πιο ολοκληρωτικό και ακραίο είναι ένα καθεστώς τόσο περισσότερους και πιο ακραίους «πνευματικούς» ηγέτες, μαχητές και υπερασπιστές διαθέτει. Κανονικοί μισθοφόροι παλαιάς κοπής, με το μαχαίρι στο στόμα και τη χαντζάρα στο χέρι.

Επώνυμοι και ανώνυμοι... μαχητές του μητσοτακισμού ξεπηδάνε ξεδιάντροπα για να υπερασπιστούν τον θρησκευτικό τους ηγέτη, το χρήμα, γιατί τα κέρδη είναι πάνω από όλους και όλα και είναι πολύ πιο πάνω ακόμη και από την ανθρώπινη ζωή.

Ο Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στα μέτρα για τη θέρμανση τον χειμώνα, ήταν ξεκάθαρος διατυπώνοντας το δόγμα Μητσοτάκη: «Το βασικό ζητούμενο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η προσαρμογή. Οποιος αρνείται να προσαρμοστεί, πεθαίνει».

Ακριβώς αυτό το δόγμα ίσχυσε και στην περίπτωση του τραγικού σιδηροδρομικού εγκλήματος, επειδή η θεωρία του ατυχήματος έχει καταρριφθεί μέσα από τις πιο επίσημες δηλώσεις.

Τον Ιούλιο του 2019 ο Κωστής Χατζηδάκης πανηγύριζε λέγοντας: «Ο ΟΣΕ ήταν η πιο προβληματική επιχείρηση της Ευρώπης. Υλοποιήσαμε ένα σχέδιο εξυγίανσης που εξοικονόμησε εκατοντάδες εκατομμύρια και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έγινε κερδοφόρα. Χάρη στις δικές μας παρεμβάσεις επιτεύχθηκε η μετέπειτα αποκρατικοποίηση της εταιρείας».

Τον Μάιο του 2022 –όταν ξεκίνησαν τα πρώτα δρομολόγια του «Λευκού Βέλους»– ο γενικός εμπορικός διευθυντής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ρομπέρτο Μπιάσιν δήλωνε: «Δεν είναι μόνο ο χρόνος αλλά και η ευκαιρία να ταξιδεύει κάποιος με ασφαλή και άνετο τρόπο. Με το τρένο ο επιβάτης μπορεί ξεκούραστα να απολαύσει μια ταξιδιωτική εμπειρία. Για εμάς ήταν σημαντικό να σπάσουμε το φράγμα των τεσσάρων ωρών».

Στις 20 Φεβρουαρίου 2023 ο τότε υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, δήλωνε: «Είναι ντροπή –και ντρέπομαι– που θέτετε θέματα ασφαλείας και θα ήθελα να ανακαλέσετε αμέσως. Είναι ντροπή όταν σας εξήγησα – και το ξαναλέω– ότι το γεγονός ότι αυτήν τη στιγμή υπάρχουν οι ΥΔΥ (Υποχρέωση Δημόσιας Υπηρεσίας) διασφαλίζουμε την ασφάλεια».

Στις 7 Μαρτίου 2023 –την ώρα που ολόκληρη η χώρα πενθεί και ζητά να δοθούν απαντήσεις για την αδιανόητη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών– ο κυνικός Αδωνης Γεωργιάδης δήλωνε: «Είσαι ουπουργός Μεταφορών. Μπορείς να πας στη Βουλή και να πεις: “Ναι, έχουν πρόβλημα ασφάλειας τα τρένα”; Αν το πεις αυτό, δεν θα μπει αύριο άνθρωπος στα τρένα».

Γιατί λοιπόν αγανακτείτε με τον Γρηγόρη Ψαριανό όταν αναρτά στο Twitter: «Τα ζώα, οι κρατικοδίαιτοι χαφιέδες, αντί να φωνάζουνε στον ΟΣΕ και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κάνουν πορεία στην Hellenic Train. Σαν τα Πουτινόσκυλα που πάνε στη Αμερικανική Πρεσβεία… Σιχαμένοι»;

Η απάντηση είναι στην ανάρτηση: «Για ένα κωλοτρένο είναι κρίμα να χάσει τις εκλογές ο Κυριάκος», με υπογραφή «μουτζαχεντίν του Μητσοτάκη»...

Ευθύμιος Γεωργόπουλος

documentonews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)