Οι βελγικές υπηρεσίες πληροφοριών βάζουν στο στόχαστρο την Huawei

0

 
Η υπηρεσία πληροφοριών του Βελγίου διερευνά τις δραστηριότητες του τεχνολογικού γίγαντα της Huawei, καθώς εντείνονται οι φόβοι για κινεζική κατασκοπεία πέριξ των εδρών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με εμπιστευτικά έγγραφα που επικαλείται το POLITICO και τρία άτομα με γνώση της υπόθεσης.

Τους τελευταίους μήνες, η Υπηρεσία Κρατικής Ασφάλειας του Βελγίου (VSSE) ζητά από πρώην υπαλλήλους του τμήματος λόμπι της εταιρείας στην καρδιά των Βρυξελλών, να επικοινωνήσουν με στελέχη της. Αξιωματούχοι ασφαλείας εξετάζουν πώς η Κίνα θα μπορούσε να εργαλειοποιεί μη κρατικούς παράγοντες - συμπεριλαμβανομένων των ανώτερων υπαλλήλων στο τμήμα λόμπι της Huawei στις Βρυξέλλες - για να προωθήσει τα συμφέροντα του κινεζικού κράτους και του κομμουνιστικού κόμματός του στην Ευρώπη, δήλωσαν πηγές στο Politico, που μίλησαν υπό το καθεστώς της ανωνυμίας.

Ο έλεγχος των δραστηριοτήτων της Huawei στην ΕΕ έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία δυτικές υπηρεσίες ασφαλείας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για εταιρείες που διατηρούν δεσμούς με την Κίνα.

Βρετανοί, Ολλανδοί, Βέλγοι, Τσέχοι και Σκανδιναβοί αξιωματούχοι - καθώς και λειτουργοί της ΕΕ - έχουν δεχθεί οδηγίες να μην χρησιμοποιούν την εφαρμογή TikTok στα τηλέφωνα εργασίας, καθώς υπάρχει ανησυχία πως η κινεζική νομοθεσία περί ασφάλειας υποχρεώνει τις κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας να παραδίδουν δεδομένα σε κρατικούς φορείς.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)