Κανονικά οι αποζημιώσεις, λέει η Hellenic Train...

 
Δεν σκοπεύει η Hellenic Train να ενεργοποιήσει τη δυνατότητα εξαίρεσης που της παρέχει η υπουργική απόφαση του τότε επικεφαλής του χαρτοφυλακίου Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη, τον Δεκέμβριο του 2019, να αρνηθεί να δώσει τις αποζημιώσεις στους συγγενείς των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, αφού δε φρόντισε η ίδια η κυβέρνηση να την αποσύρει, έστω και μετά την τραγωδία στα Τέμπη...

Έτσι, σε σημερινή της ανακοίνωση, η εταιρεία αναφέρει: 

«Συμμεριζόμενη το εθνικό πένθος στο οποίο έχει βυθιστεί όλη η χώρα και με απόλυτο σεβασμό στους επιβάτες της αμαξοστοιχίας 62, τους τραυματίες και τους συγγενείς των θανόντων του τραγικού δυστυχήματος:  ...

Μεριμνά σε πλήρη συμμόρφωση με την κείμενη ευρωπαϊκή νομοθεσία σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι συγγενείς των θανόντων, οι τραυματίες και οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας IC 62 της 28.02.2023 να ικανοποιηθούν πλήρως ως προς τα σχετικά τους δικαιώματα με βάση τα άρθρα 11 και 13 του ΕΚ 1371/2007 (https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2007:315:0014:0041:el:PDF)

Δηλώνει ότι είναι και θα παραμείνει στη διάθεση συγγενών των θυμάτων για κάθε υποστήριξη που μπορεί να παράσχει. Όπως είναι αυτονόητο, θα συνεχίσουμε να παρέχουμε κάθε συνδρομή με όλες μας τις δυνάμεις σε όλες τις αρμόδιες αρχές για τη διαλεύκανση των αιτίων αυτού του τραγικού δυστυχήματος.

Για την τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μας, παρακαλούμε καλέσατε στην τηλεφωνική γραμμή 212 000 2548. Για πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία και την υποβολή απαραίτητων εγγράφων, παρακαλούμε, όπως επικοινωνήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση claims@hellenictrain.gr. 

►Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων διευκρινίζει ότι «σχετικά με φήμες για δήθεν περικοπή της δημόσιας δαπάνης για την κηδεία των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, υπογραμμίζεται ότι οι φήμες αυτές είναι παντελώς ανυπόστατες. Δεν υπάρχει καμία περικοπή! Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που εκδίδεται, το ποσό της δημόσιας δαπάνης για κάθε κηδεία θυμάτων φυσικών καταστροφών ή δυστυχημάτων ορίζεται σε 3.500 ευρώ.

Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) θα εκδοθεί αύριο».