Ουκρανικό χτύπημα από drone με τρεις τραυματίες...


 ... καταγγέλλει η Ρωσία...

Οι ρωσικές αρχές δήλωσαν ότι ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος προκάλεσε έκρηξη την Κυριακή που τραυμάτισε τρία άτομα στην πόλη Κιρεγιέφσκ στην περιοχή Τούλα, μακριά από τα σύνορα των δύο χωρών.

«Η... έκρηξη στην περιοχή Τούλα προκλήθηκε από μη επανδρωμένο αεροσκάφος τακτικής αναγνώρισης», είπε εκπρόσωπος των τοπικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου. «Η έκρηξη στην πόλη Κιρεγιέφσκ στην περιοχή Τούλα προκλήθηκε από ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Tu-141 Strizh. Το drone ήταν γεμάτο με εκρηκτικές ουσίες» διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με το τοπικό τηλεφωνικό κέντρο έκτακτης ανάγκης, η έκρηξη σημειώθηκε στις 3.19 μ.μ. ώρα Μόσχας. Τρία άτομα υπέστησαν τραύματα από θραύσματα, ένας από αυτούς μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Τρεις πολυκατοικίες υπέστησαν ζημιές, αναφέρει το TASS.

Η αιτία της έκρηξης μπορεί να είναι η πτώση ενός drone, δήλωσε στο RIA Novosti εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Το Tu-141 Strizh είναι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος της σοβιετικής εποχής σχεδιασμένο για αναγνώριση μεγάλης εμβέλειας, αλλά η Ουκρανία τα τροποποίησε σε όπλα μεγάλης εμβέλειας για να επιτεθεί σε βάσεις ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών, αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα πίσω από την πρώτη γραμμή. Έχει αυτονομία περίπου 1.000 χιλιομέτρων. Το Tu-141 τέθηκε σε υπηρεσία στον σοβιετικό στρατό τη δεκαετία του 1970. Σύμφωνα με πληροφορίες, αποσύρθηκε από την υπηρεσία το 1989, και στη συνέχεια εισήχθη ξανά στην Ουκρανία το 2014.

Η περιοχή Τούλα βρίσκεται περίπου 300 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία και 175 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας.