"Ενώ η χώρα πενθεί, Μητσοτάκης και Στάσσης κάνουν δουλειές δισ."...

0

 
Σφοδρή ήταν η αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ανακοίνωση από τη ΔΕΗ της εξαγοράς των δραστηριοτήτων του ιταλικού ενεργειακού γίγαντα Enel στη Ρουμανία. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που και στο παρελθόν έχει εκφράσει σοβαρές αντιρρήσεις για το θέμα, σημειώνει... ότι ο «εκλεκτός του κου Μητσοτάκη στη ΔΕΗ, ο κος Στάσης, που μετέτρεψε τη πάλαι ποτέ Δημόσια επιχείρηση σε λαγό στη κούρσα της κερδοσκοπίας ιδιωτικών συμφερόντων, ενέκρινε σήμερα την εξαγορά έναντι 1,26 δις ευρώ της ENEL Ρουμανίας». Και τονίζει ότι «δεν γνωρίζουμε εάν μετά τη βίλα - ανάκτορο στη Τζια, σχεδιάζει να αγοράσει και ολόκληρο το νησί, αλλά να είναι σίγουρος τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Μητσοτάκης, ότι θα ελεγχθεί και το τελευταίο ευρώ από το πλιάτσικο».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Την ώρα που η χώρα πενθεί ο Μητσοτάκης και Στάσσης κλείνουν άρον άρον δουλειές δισεκατομμυρίων»

Την ώρα που όλη η χώρα πενθεί για την τραγωδία των Τεμπών, κάποιοι όχι μόνο συνεχίζουν, αλλά σπεύδουν άρον άρον να κλείσουν δουλειές δισεκατομμυρίων, λίγο πριν τη λαϊκή ετυμηγορία που θα τους στείλει σπίτι τους.

Ο εκλεκτός του κου Μητσοτάκη στη ΔΕΗ, ο κος Στάσης, που μετέτρεψε τη πάλαι ποτέ Δημόσια επιχείρηση σε λαγό στη κούρσα της κερδοσκοπίας ιδιωτικών συμφερόντων, ενέκρινε σήμερα την εξαγορά έναντι 1,26 δις ευρώ της ENEL Ρουμανίας.

Της εταιρείας δηλαδή στην οποία ο ίδιος ήταν CEO πριν αναλάβει τη ΔΕΗ. Και αυτό, παρακάμπτοντας το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για άμεση ενημέρωση στη Βουλή, πριν οποιαδήποτε συμφωνία.

Δεν γνωρίζουμε εάν μετά τη βίλα - ανάκτορο στη Τζια, σχεδιάζει να αγοράσει και ολόκληρο το νησί, αλλά να είναι σίγουρος τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Μητσοτάκης, ότι θα ελεγχθεί και το τελευταίο ευρώ από το πλιάτσικο.

Αυτά προς το παρόν.

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε νωρίς το πρωί της Πέμπτης τη συμφωνία εξαγοράς των δραστηριοτήτων του ιταλικού ενεργειακού γίγαντα Enel στη Ρουμανία. Η εξαγορά του συνόλου των συμμετοχών που κατέχονται από την Enel και τις θυγατρικές αυτής στη Ρουμανία γίνεται με συνολικό αντίτιμο περίπου 1,26 δισ. ευρώ (βάσει της συνολικής αξίας της επιχείρησης που ανέρχεται σε περίπου 1,9 δισ.).
poster
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ολοκλήρωση της εξαγοράς αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2023 και θα υπόκειται σε ορισμένες προϋποθέσεις, συνήθεις σε τέτοιου είδους συναλλαγές, συμπεριλαμβανομένης μεταξύ άλλων της έγκρισης από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού.

Το θέμα είχε αναδείξει και η «Εφ.Συν.» από τις 16 Δεκεμβρίου 2022 («Η ΔΕΗ σώζει την... ENEL;»), προκαλώντας τότε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική συμμαχία, που ζητούσε την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για την εξαγορά από τη ΔΕΗ της Enel Ρουμανίας, προκειμένου να κληθούν οι εκπρόσωποι της επιχείρησης να δώσουν εξηγήσεις για τη σκοπιμότητα της επένδυσης.

Οι βουλευτές επισήμαιναν τότε μεταξύ άλλων τα πρόσθετα ερωτήματα δεοντολογίας που δημιουργεί η επιλογή να αποκτηθεί μία εταιρεία στην οποία ήταν διευθύνων σύμβουλος μέχρι το 2019 ο σημερινός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Στάσσης.

Όπως επισήμαιναν τότε, ο Κ. Στάσσης, «ευθύνεται και για επιλογές που έχουν οδηγήσει σε ζημία της ΔΕΗ και των καταναλωτών, όπως είναι η απώλεια της πλειοψηφίας του Δημοσίου στη ΔΕΗ μέσω Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, η δημιουργία δεκάδων διευθυντικών θέσεων και αμοιβών για γαλάζια παιδιά με υπέρογκο διοικητικό κόστος για τη ΔΕΗ, αλλά κυρίως τα δισεκατομμύρια υπερκερδών στην αγορά ρεύματος της Ελλάδας». 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)