Αστυνομική βία και κατά διαδηλωτών του ΚΚΕ...


 ... στη Θεσσαλονίκη...

Αστυνομική καταστολή γνώρισε και διαμαρτυρία του Κομμουνιστικού Κόμματος, που καταγγέλλει δύο τραυματισμούς, στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στον Λευκό Πύργο...

Άνδρες των ΜΑΤ χτύπησαν και προπηλάκισαν μέλη του ΚΚΕ, γιατί ανήρτησαν συμβολικά μεγάλο πανό που έγραφε «Τώρα η οργή να γίνει ανατροπή, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί».  

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένστολοι εγκλώβισαν τον βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή, και μέλη του Κόμματος, μέσα στον Πύργο, ζητώντας να καταγράψουν τα στοιχεία τους.

Ωστόσο, η παρέμβαση ολοκληρώθηκε ενώ στη συνέχεια έγινε πορεία στους δρόμους της πόλης. «Κέρδη βουτηγμένα στου λαού το αίμα, ποτέ δεν θα ξεχάσουμε το έγκλημα στα τρένα» φωνάζουν, μεταξύ άλλων, και καταγγέλλουν την απρόκλητη βία που προηγήθηκε.

To KKE κατήγγειλε την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας τονίζοντας το εξής: «Όσο και να θέλει η κυβέρνηση της ΝΔ να επιβάλει ένα κλίμα σιωπής και αστυνομοκρατίας στις πολύμορφες εκδηλώσεις για το έγκλημα στα Τέμπη, δεν θα της περάσει».

«Ο λαός και η νεολαία, όλοι μας, είμαστε αγανακτισμένοι και οργισμένοι με αυτήν την πολιτική που θυσιάζει τις ζωές μας στο βωμό των κερδών και του εχθρικού για το λαό κράτους. Αυτό εκφράζεται και με τα μαζικά συλλαλητήρια όλων αυτών των ημερών σε όλη τη χώρα» καταλήγει η ανακοίνωση.