Τον άδειασαν οι σιδηροδρομικοί...

0

 
Απίστευτο φιάσκο του υφυπουργού Μεταφορών για την «τηλεδιοίκηση»...

ΒΙΝΤΕΟ

Ο υφυπουργός Μεταφορών, στο μοιραίο σταθμό της Λάρισας, με εργαζόμενους και σταθμάρχες να καταγγέλλουν ότι δεν υπάρχει καμία τηλεδιοίκηση., πήγε στη Λάρισα προκειμένου να αποδείξει ότι η «τηλεδιοίκηση» και για να «απαντήσει» στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος λίγες ώρες, είχε επισκεφτεί το σταθμαρχείο και οποίος αναρωτήθηκε όντας στον παραιτημένο χώρο, που θα έπρεπε να λειτουργεί ο σταθμός τηλεδίοικησης, ενώ μάλιστα είχε δίπλα του έναν/// σταθμάρχη για να υπάρξει «απτή εικόνα» στον κόσμο.  Ωστόσο οι απαντήσεις άφησαν έκθετο τον υφυπουργό με την επίσκεψη από φιέστα να εκτυλίσσεται σε φιάσκο.
«Ήρθαμε να δείξουμε ότι αυτός ο πίνακας, το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης λειτουργεί»

Συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Παπαδόπουλος ανέφερε στους δημοσιογράφους: «Θέλω να εκφράσω τη θλίψη μου και τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των παιδιών που χάθηκαν. Περαστικά σε όσους συμπολίτες μας νοσηλεύονται και σε όσους ταλαιπωρήθηκαν. Μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών η κυβέρνηση υποσχέθηκε να κάνει τρία πράγματα. Το πρώτο είναι η σε βάθος διερεύνηση του δυστυχήματος και η απόδοση ευθυνών, όπου κι αν βρίσκονται. Το δεύτερο είναι ότι η επανεκκίνηση του τρένου θα γίνει με ασφάλεια και το τρίτο είναι ότι θέλουμε όλη αυτή την περίοδο να λειτουργήσουμε με απόλυτη διαφάνεια, σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα», είπε αρχικά ο υφυπουργός Μεταφορών.

«Προσθέτω ένα τέταρτο που λέει ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν ούτε εντός, ούτε εκτός της Βουλής να παραπληροφορεί την ελληνική κοινωνία γι’ αυτό είμαστε εδώ στο σταθμαρχείο της Λάρισας για να δείξουμε αυτό που είπαμε στη Βουλή και δυστυχώς κάποιοι δεν το κατάλαβαν και έκαναν ακριβώς το αντίθετο», είπε ακόμα αφήνοντας έτσι «αιχμές» για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέφθηκε το Κέντρο Τηλεδιοίκησης Λάρισας, το οποίο είναι ένα γιαπί

«Να δείξουμε ότι αυτός ο πίνακας το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης λειτουργεί, ο χειρισμός του οπτικού ελέγχου που έχει αλλά και της χάραξης των διαδρομών. 

Έχει παραδοθεί από τον Νοέμβριο του 2022. Ένα σύστημα που λειτουργούσε και τη νύχτα του δυστυχήματος, δυστυχώς δεν χρησιμοποιήθηκε», συμπλήρωσε και στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στον σταθμάρχη, οι απαντήσεις του οποίου όμως άφησαν έκθετο τον κ. Παπαδόπουλο.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε μία χάραξη δρομολογίου από την είσοδο του σταθμού μέχρι την έξοδο. Δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση. Υπάρχει ο τοπικός χειρισμός. Βλέπει 3,5 από την έξοδο του σταθμού και 1,5 με 2 από το νότιο τμήμα. Αν υπήρχε τηλεδιοίκηση θα έβλεπε μέχρι το Πλατύ. Βγήκε εντελώς εκτός λειτουργίας τον Ιούλιο του 2019. Από το 2019 μέχρι σήμερα δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση. Το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης λειτουργεί».

Στη συνέχεια ο κ. Παπαδόπουλος πήρε και πάλι τον λόγο «βαφτίζοντας» εκ νέου τον τοπικό πίνακα χειρισμού ως «τοπική τηλεδιοίκηση». «Αυτός ο τοπικός χειρισμός, του τοπικού πίνακα τηλεδιοίκησης όπως τον λέμε λειτουργεί από τον Νοέμβριο του 2022. Αν είχε χρησιμοποιηθεί τη μοιραία νύχτα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά γιατί θα έβλεπε το τρένο. Η τηλεδιοίκηση όπως έχουμε πει θα είναι περίπου έτοιμη στο τέλος Σεπτεμβρίου, αλλά αυτό ήταν αρκετό για να προλάβει ο σταθμάρχης το λάθος».

Ωστόσο όταν οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον κ. Παπαδόπουλο ότι αυτό δεν είναι τηλεδιοίκηση έδειξε εκνευρισμένος και έφυγε από το σημείο χωρίς να πει κάτι άλλο...

koutipandoras.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)