Στοίχημα...


 Ας "ξεκουμπώσουμε" κι ας αποκωδικοποιήσουμε λίγο την ουσία των δημοσκοπήσεων που δημοσιεύονται. Εξακολουθώ να λέω ότι δεν είναι απόλυτα "ασφαλείς". Και γιατί τα "εργαλεία" είναι ανεπαρκή αλλά ΚΑΙ γιατί η ατμόσφαιρα είναι συναισθηματικά φορτισμένη. Δείχνουν όμως σαφείς τάσεις.

Και... ποιες είναι αυτές; Ότι η ΝΔημοκρ εξακολουθεί να προπορεύεται με εντυπωσιακά μειωμένο προβάδισμα(εντός των ορίων του στατιστικού λάθους σύμφωνα με τους δημοσκόπους). Αλλά με έντονα πτωτική τάση. Και απώλειες μεγάλων ποσοστών ψηφοφόρων που πάνε πλειοψηφικά στους αναποφάσιστους.

Με αυτή την καταγραφή οι δημοσκόποι --κατά την εκτίμηση μου -- ανοίγουν...παραθυράκι. Δεν μ αρέσουν τα στοιχήματα. Αλλά είμαι βέβαιος ότι στις επόμενες μετρήσεις, σ' ένα μήνα αν όχι νωρίτερα, η τάση θα είναι πιο σαφής. Η ΝΔ με δυσκολία θα κρατηθεί στο 25%. Μάλλον χαμηλότερα.

Γιατί η οργή έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις που δεν χαλιναγωγείται. Ο Μητσοτάκης και το σύστημα του πλασαρίστηκαν ως οι διαφορετικοί, οι άριστοι, οι μοναδικοί. Κι οι πολίτες εισπράττουν ανικανότητα, αυταρέσκεια και καθεστωτική αντίληψη. Μαζί με φτώχεια, ακρίβεια κι ανασφάλεια.


Evangelos Antonaros