«Ο πρωθυπουργός δεν είπε ποιος έκανε το ανθρώπινο λάθος»...

0


Πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, που από την πρώτη μέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μεγάλη ευκολία έσπευσε να αποδώσει σε «ανθρώπινο λάθος» είπε από τη συχνότητα της EPTNews ο Χρήστος Γκλαβόπουλος, μηχανολόγος-ηλεκτρολόγος μηχανικός και δικαστικός πραγματογνώμονας. Τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο σταθμάρχης της Λάρισας «βλέποντας την κονσόλα του, θα μπορούσε να είχε δει ότι τα τρένα πάνε για σύγκρουση»...

Ωστόσο, όπως τόνισε, «αυτό που θα πρέπει να διερευνήσουν οι τεχνικοί πραγματογνώμονες που θα οριστούν είναι κατά πόσο και η ίδια η κονσόλα έδειχνε τι συμβαίνει» και αναρωτήθηκε «πώς μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα όταν δεν γνωρίζουμε δύο καίρια σημεία: α) αν είχε ενημερωθεί με έγγραφο και β) αν η κονσόλα έδειχνε αυτό που έπρεπε να δείχνει».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Χρήστο Γκλαβόπουλο, και έπειτα από σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου της ΕΡΤ, Σταυρούλας Χριτοφιλέα, αν την κίνηση των τρένων τη βλέπει κάποιος κεντρικά και αν ενημερώνει την κονσόλα, «από ό,τι προκύπτει, όχι, δεν την βλέπουν κεντρικά, η κονσόλα είναι αυτόνομη».
Φυσικά, ο ειδικός αναγνώρισε ότι ο πρωθυπουργός «ορθώς είπε ότι πρόκειται για ανθρώπινο λάθος», διευκρίνίζοντας ωστόσο: «ο πρωθυπουργός δεν κατονόμασε ποιος έκανε το ανθρώπινο λάθος, και αυτό πρέπει να ερευνηθεί. Όλοι θεωρούν ότι το ανθρώπινο λάθος είναι του σταθμάρχη Λαρίσης. Πράγματι, η τελευταία αλυσίδα ανθρωπίνων λαθών εμφανίστηκε με τον χειρισμό του σταθμάρχη. Παρά ταύτα θα πρέπει να ανευρεθούν η αλυσίδα των ανθρωπίνων λαθών που οδήγησε στο τελευταίο λάθος, αν είναι λάθος και αν υπάρχει έγγραφη αποστολή τηλεγραφήματος ότι έρχεται εμπορική αμαξοστοιχία».

Και τόνισε, πως «όταν λυθεί αυτό, θα μπορέσουμε να πάμε σε ένα επόμενο βήμα. Πρέπει να λυθεί η αλυσίδα των ανθρωπίνων λαθών».  

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)