Τέμπη: Επιτροπή – σκάνδαλο για να παρέμβει στην έρευνα της δικαιοσύνης!

0


 Δεν υπάρχει προηγούμενο για υπόθεση που έχει ήδη επιληφθεί η ελληνική δικαιοσύνη, να συγκροτείται εκ των υστέρων επιτροπή με το ίδιο αντικείμενο.

Εδώ και ενάμιση μήνα, στις 21.1.2023, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο ν. 5014/2023 που με το άρθρο 3 του νόμου αυτού συστήθηκε ως Ανεξάρτητη Αρχή ο Εθνικός Οργανισμός Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων.

Η ανεξάρτητη αυτή αρχή θα ήταν αρμόδια για να ελέγξει τα αίτια της τραγωδίας των Τεμπών. Με νόμο του κράτους, που ψηφίστηκε από τον ίδιο τον Μητσοτάκη.

Εντελώς πραξικοπηματικά όμως με απόφαση του πρωθυπουργού, έπειτα από την τοποθέτηση Γεραπετρίτη την θέση του παραιτηθέντος Κώστα Καραμανλή, το πανελλήνιο ενημερώθηκε ότι θα συσταθεί από το πουθενά μία τριμελής επιτροπή η οποία θα διερευνήσει τα αίτια της τραγωδίας.

Στην επιτροπή μάλιστα συμμετέχει ο Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, Καθηγητής Μεταφορών και Παραγωγής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο οποίος διετέλεσε από το 2010 έως το 2015 διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Είναι η περίοδος που σύμφωνα με το σύνολο εργαζομένων και στελεχών, ακόμα και εν ενεργεία, απαξιώθηκε πλήρως ο Ελληνικός σιδηρόδρομος. Τοποθετούν δηλαδή έναν άνθρωπο ο οποίος θα έπρεπε να είναι ελεγχόμενος, στη θέση του ελεγκτή. Αφού ακυρώνουν σκανδαλωδώς την ανεξάρτητη αρχή την οποία οι ίδιοι ψήφισαν!

Αυτή η προκλητική και σκανδαλώδης ενέργεια Μητσοτάκη έχει ως μοναδικό στόχο την παρέμβαση στο έργο της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, η οποία ήδη διενεργεί έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας, προς πάσα κατεύθυνση! Πράγμα που σημαίνει ότι η συγκεκριμένη τριμελής επιτροπή δεν έχει καμία αρμοδιότητα και οι εργασίες της καθώς και τα οποία πορίσματα της, δεν έχουν καμία αξία στην δικαστική έρευνα!

Και όμως, αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός της δημιουργίας της. Ο Μητσοτάκης θέλει να συγκαλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης του με έρευνα – εξπρές, από μία επιτροπή η οποία υποκαθιστά παράνομα νόμο του κράτους.

Οι εργασίες της μάλιστα αναμένεται να τελειώσουν σε χρόνο – ρεκόρ, ώστε ο πρωθυπουργός, έχοντας αναβάλει την ημερομηνία των εκλογών, να έχει κλείσει το φάκελο των ευθυνών, πριν από τον Ιούνιο. Κρατήστε την ημερομηνία, διότι έως τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα είναι ο κύριος Ισίδωρος Ντογιάκος. Έπειτα όμως, θα πρέπει να αντικατασταθεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λοιπόν θα επιχειρήσει να προκαταβάλει την έρευνα της δικαιοσύνης, να ξεπλύνει τις ευθύνες του, να μην ελέγξει τα οικονομικά σκάνδαλα τα οποία έχουν προκύψει από την σύμβαση που υπέγραψε κυβέρνηση του τον Ιούλιο του 2022, προκειμένου να αποφύγει την ποινική του εμπλοκή. Όχι μόνο για τον θάνατο δεκάδων ελλήνων, αλλά και για την οικονομική ζημιά του Δημοσίου που υπολογίζεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια από την σκανδαλώδη σύμβαση.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)