Πολλαπλασιάζονται οι βλάβες στα αστικά λεωφορεία...

0


 Δεν πέρασαν ούτε δύο εβδομάδες απ' το τελευταίο περιστατικό βλάβης σε αστικό λεωφορείο της Αθήνας, με κομμάτι απ' την οροφή να ξεκολλάει και να πέφτει σε όχημα της γραμμής 040, και σημειώθηκε νέα αναστάτωση για επιβάτες της συγκεκριμένης λεωφορειακής γραμμής που εκτελεί το δρομολόγιο Σύνταγμα-Πειραιάς.

«Δρομολόγιο τρόμου» το βράδυ της Τετάρτης 22 Μαρτίου... κατήγγειλε στην «Εφ.Συν.» επιβάτης, τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση της εφημερίδας.

Σύμφωνα με την καταγγελία του επιβάτη - φοιτητή, ο οποίος πήρε το λεωφορείο απ' το Σύνταγμα, λίγο πιο κάτω στη Φιλελλήνων το λεωφορείο άρχισε να κινείται αριστερά -δεξιά. Τότε, όπως περιγράφει, ο κόσμος άρχισε να ανησυχεί και να φωνάζει. Τελικά, φτάνοντας στη στάση Συγγρού - Φιξ ο οδηγός τους ζήτησε να αποβιβαστούν καθώς, όπως τους ενημέρωσε, το όχημα παρουσίαζε βλάβη. Όλα αυτά συνέβησαν στις 20:45 κι ενώ στο λεωφορείο επέβαιναν περίπου 20 άτομα, σύμφωνα με την καταγγελία του επιβάτη.

Στο μεταξύ, ο άνθρωπος που έκανε την καταγγελία αναφέρει ότι ήδη απ' τη στάση στο Σύνταγμα, όσο περίμενε να επιβιβαστεί κι ενώ ήδη στο όχημα βρίσκονταν περίπου 10 άτομα, είδε ένα όχημα της ΟΣΥ μπροστά στο λεωφορείο κι ένα μηχανικό που ήλεγξε τα ελαστικά. Λίγο μετά όμως το 040 ξεκίνησε κανονικά τη διαδρομή του, μέχρι που άρχισε το λεωφορείο να κινείται αριστερά-δεξιά. Ο ίδιος αναφέρει ότι είδε όχημα της ΟΣΥ και στη στάση Συγγρού-Φιξ, όπου και τελικά αναγκάστηκαν να αποβιβαστούν. Επίσης, είπε ότι «τα ελαστικά ήταν φθαρμένα» και «κάτι μύριζε» μέσα στο όχημα. «Αν κάτι γινόταν απ' το Σύνταγμα μέχρι τη Συγγρού, τι θα γινόταν;» σχολιάζει και συμπληρώνει: «η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να μην μιλάει για ασφάλεια στις μεταφορές διότι δεν υπάρχουν».


Και αυτό δυστυχώς δεν είναι το μόνο περιστατικό βλάβης στον γενικά γερασμένο στόλο του ΟΑΣΑ το τελευταίο διάστημα. Μόλις προχθές (σ.σ. το βράδυ της Τρίτης), σύμφωνα με τον 902.gr, λαχτάρησαν επιβάτες του λεωφορείου 550 που εκτελεί το δρομολόγιο Κηφισιά - Π.Φάληρο, όταν είδαν καπνούς να μπαίνουν στο εσωτερικό του οχήματος απ' την πίσω πλευρά αυτού και τελικά αφού ενημέρωσαν τον οδηγό ότι κάτι δεν πάει καλά, κατέβηκαν.

Σε επικοινωνία της Εφ.Συν. με τον ΟΑΣΑ μας είπαν ότι δεν είναι σε γνώση τους το προχθεσινό περιστατικό της γραμμής 550, ενώ αναμένουν ενημέρωση για το χθεσινοβραδινό συμβάν με το λεωφορείο 040.

Παράλληλα, μας διευκρίνισαν πως δεν ισχύει ότι έπεσε κομμάτι της οροφής του οχήματος της γραμμής 040 στις Τζιτζιφιές, πριν από περίπου δύο εβδομάδες, αλλά «κομμάτι από πλαστικό καπάκι του κλιματιστικού, με διαστάσεις 20Χ50 και ελαφρύ, επομένως ακόμα και να έπεφτε πάνω σε κάποιον δεν θα τον έθετε σε κίνδυνο».  Μάλιστα, μας επισημάνθηκε ότι το όχημα αφού επέστρεψε για έλεγχο, μισή ώρα μετά ξαναβγήκε στην κυκλοφορία.

Προβλήματα εμφανίζονται πολύ συχνά αλλά αντιμετωπίζονται και επιστρέφουν τα οχήματα στην κυκλοφορία έπειτα από μερικές ώρες μέχρι και μερικές ημέρες, μας απάντησαν απ' τον ΟΑΣΑ στο ερώτημα πόσο συχνά εμφανίζονται τέτοιες βλάβες.

Γ.ΣΑΚ.

efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)