Για ένα κωλοτρένο…


 Απέναντι στον Ψαριανο, τον Πορτοσάλτε και τον κάθε "μουτζαχεντιν του Μητσοτάκη", θα ορθώνεται πάντα το "ντρέπομαι και ζητάω συγγνώμη που επέζησα", της φοιτήτριας που βγήκε ζωντανή από το δυστύχημα στα Τέμπη...

«Για ένα κωλοτρένο είναι κρίμα να χάσει τις εκλογές ο Κυριάκος».

Αυτό είπε, ανώνυμα εννοείται, σε Twitter space, ακροατής που ως μοναδική του ταυτότητα δήλωσε "μουτζαχεντίν του Μητσοτάκη’’.
Πάντα αναρωτιόμαστε αν... υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να ξεπεράσει σε κυνισμό και αθλιότητα τη δήλωση «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει» του Στέλιου Πέτσα (ζήτησε συγγνώμη, ανάλογη με αυτήν του Μητσοτάκη για τα Τέμπη).

Και να που βρέθηκε.

Να που ξεπήδησε η Μεγάλη Αλήθεια μέσα από τα σπλάχνα του αγνού και άδολου πατριώτη: η αλήθεια που όλοι οι ακροδεξιοί σκέφτηκαν, αλλά κανείς δεν τόλμησε να ξεστομίσει.

‘’Επιτέλους, κάποιος το είπε’’, αναφώνησαν περιχαρείς οι ψηφοφόροι του Μητσοτάκη που ουδεμία σχέση έχουν με την παραδοσιακή Νεα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Γεωργίου Ράλλη.

Επιτέλους, κάποιος το είπε!

Δεν πάει στο διάολο και το "κωλοτρένο" κι οι νεκροί του. Σημασία έχει να βγει πάλι ο Μητσοτάκης.

Ειλικρινά διερωτάται κανείς πως αντιδρούν οι άνθρωποι που έχασαν τους αγαπημένους τους όταν υφίστανται τέτοια εμέσματα. Ας ελπίσουμε ότι δεν τα ακούν. Ας ελπίσουμε ότι ο πόνος, ο σπαραγμός, το πένθος του προφυλάσσει από αυτά τα σκουπίδια.

Τα Twitter spaces είναι χώροι αποκλειστικά φωνητικών συνομιλιών στα πρότυπα του Clubhouse, όπου ένας χρήστης φιλοξενεί φωνητικές συζητήσεις με άλλους χρήστες. Τα μέλη του ακροατηρίου μπορούν είτε απλά να ακούσουν τη συζήτηση ή να ζητήσουν να συμμετέχουν σε αυτή. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη για όσους έχουν περισσότερους από 600 ακόλουθους.

Στο συγκεκριμένο space της ντροπής συμμετείχαν και δυο δημόσια πρόσωπα. Ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε και ο μετακλητός υπάλληλος του Π. Πικραμένου, Δημήτρης Ψαριανός.

Τί είπαν μόλις ακούστηκε αυτή φράση;

Τίποτα.

Αντέδρασαν;

Όχι.

Θύμωσαν;

Καμία σχέση.

Τον έβρισαν; Τού έκλεισαν τη γραμμή, ζήτησαν συγγνώμη για λογαριασμό του;

Τίποτα από τα παραπάνω.

Ο άλλος μιλούσε για "κωλοτρένο" φτύνοντας πάνω στους τάφους των νεκρών κι αυτοί τον άκουγαν ευλαβικά χωρίς να τον διακόπτουν.

Θα μου πεις "περίμενες κάτι περισσότερο";

Ναι. Περίμενα κάτι περισσότερο.

Περίμενα κάτι περισσότερο, ρε γαμώτο.

Να αρθρώσουν μια λέξη. Έτσι για τα προσχήματα.

Μια λέξη.

Μια.

Όχι γιατί θα την πίστευαν απαραίτητα. Απλώς να, για τα μάτια του κόσμου. Για να σώσουν το τομάρι τους από την ξεφτίλα. Την ξεφτίλα της σιωπηρής συναίνεσης σε μια ανίερη τυμβωρυχία.

"’Για ένα κωλοτρένο είναι κρίμα να χάσει τις εκλογές ο Κυριάκος’’.

Κι αφού, που λες, άφησαν τον άνθρωπο να ολοκληρώσει τον οχετό του με την ησυχία του, ο κ. Πορτοσάλτε ψιθύρισε - αν άκουσα καλά γιατί ο ήχος ήταν χάλια - κάτι για "βαρύ χαρακτηρισμό", προσθέτοντας όμως αμέσως μετά "βρε καταλαβαίνω πώς το λες".

Από το φόβο του προφανώς μην παρεξηγηθεί και τον περάσουμε για καλό άνθρωπο.

Για τον Ψαριανό δεν έχει κανείς να πει πολλά.

Μη σου πω δεν έχει να πει τίποτα.

Σε σας όμως, κύριε Παναγιώτη Πικραμμένε που τον ανέχεστε, πολλά θα είχαμε να πούμε. Διότι εσείς δεν είστε τυχαίος. Πρόεδρος του ΣτΕ, υπηρεσιακός πρωθυπουργός και τώρα Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Και δεν ντρέπεστε;

Μα δεν ντρέπεστε καθόλου;

Ασχημονεί, υβρίζει, χυδαιολογεί - "σιχαμερό πουτινόσκυλο" με αποκάλεσε εμένα ο εκλεκτός σας - και εσείς; Εσείς τί, κύριε πρώην πρωθυπουργέ κάθεστε και τον καμαρώνετε; Αν ο υπάλληλος σας είναι η δική σας "γυναίκα του Καισαρος", τότε αποχαιρετήστε την Αλεξάνδρεια που χάνετε.

Και την υστεροφημία σας επίσης.

Αφιερωμένα τα λόγια της νεαρής φοιτήτριας της  19χρονης Βασιλικής Οικονομάκη, που τραυματίστηκε μέσα στο "κωλοτρέν" σε όλους αυτούς που σιωπηρά συναινούν στους λεκτικούς βόθρους που χάσκουν μπροστά μας,:

«Ντρέπομαι και ζητάω συγγνώμη που επέζησα».

Και συνεχίζει:

«Oχτώ ημέρες δεν έχω κοιμηθεί. Οχτώ ημέρες είμαι ζωντανή-νεκρή. Όλοι πως μπορούν και κοιμούνται».

Αυτό το κείμενο δεν θα τελειώσει με εύκολα ευφυολογήματα τύπου «στις εκλογές πάει το χάσατε το κωλοτρένο».

Αυτό το κείμενο θα τελειώσει με ερώτηση της φοιτήτριας στο νοσοκομείο:

«Πώς μπορείτε και κοιμάστε»;

Ελενα Ακριτα

news247.gr