Ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού κερδίζει τη μάχη για τη ζωή...


 Ευχάριστα νέα για τον μοναδικό άνθρωπο, τον 20χρονο Γεράσιμο, που βγήκε ζωντανός από το πρώτο βαγόνι του μοιραίου επιβατικού τρένου, το οποίο συγκρούστηκε στα Τέμπη με εμπορική αμαξοστοιχία, με τραγικό απολογισμό δεκάδες νεκρούς. 

Μετά τη... σύγκρουση, ο 20χρονος εκσφενδονίστηκε από το παράθυρο, γλιτώνοντας έτσι την έκρηξη και τη φωτιά. Ωστόσο, η πτώση του στο έδαφος του προκάλεσε σοβαρά τραύματα, οδηγώντας τον στο νοσοκομείο, σε κρίσιμη κατάσταση.

Πλέον, οι γιατροί δηλώνουν αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του, με τον πατέρα του νεαρού να εκτιμά πως μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσει η διαδικασία αποσωλήνωσής του.

Συγκεκριμένα, ο πατέρας του 20χρονου δήλωσε στον ΑΝΤ1: «Ελπίζουμε σήμερα ή αύριο να ξεκινήσει η διαδικασία να αποσωληνωθεί. Να ξυπνήσει, να είναι γερός, να μην θυμάται πολλά πράγματα… Έχουμε δρόμο πάντως, δεν σταματάμε… τι θα χρειαστεί από πλαστικές, από τέτοια, από αυτά, έχουμε… Αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι σιγά – σιγά θα μπορέσει να επανέλθει».

Όσο για το εάν το παιδί του στάθηκε τυχερό, ο πατέρας του 20χρονου μίλησε με ειλικρίνεια: «Τουλάχιστον αισθανόμαστε τυχεροί που τον έχουμε και θα δούμε στην πορεία τι θα αντιμετωπίσουμε... όλοι μαζί θα τον βοηθήσουμε. Τουλάχιστον δεν τίθεται θέμα άλλο σοβαρό. Είμαστε στη χειρότερη κατάσταση που θα μπορούσε να είναι κάποιος και βλέποντας ανθρώπους άλλους, αρκετά καλύτερα από αυτούς που έχουνε χάσει τα παιδιά τους».