Μπαράζ κινητοποιήσεων την Τετάρτη...

 
Ποιοι απεργούν...

Σωματεία, συνδικάτα, φορείς και συλλογικότητες καλούν σε κινητοποιήσεις την Τετάρτη 8 Μαρτίου, ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες και δοθούν απαντήσεις για την τραγωδία στα Τέμπη.

Η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε 48χρονη απεργία (8/3) και καλεί σε συγκέντρωση στις 12.30 το μεσημέρι την ίδια ημέρα στην πλατεία Κλαυθμώνος. «Να απαιτήσουμε μαζί με... όλους τους εργαζόμενους και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της.
«Τις μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις, των εργαζομένων και της νεολαίας  που απαιτούν να μην υπάρχει καμία ανοχή και καμία συγκάλυψη για το έγκλημα στα Τέμπη» χαιρετίζει η ΔΟΕ, η οποία ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει επίσης στην απεργία της 8ης Μαρτίου και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

«Καταδικάζουμε την καταστολή και την απόπειρα φίμωσης της κοινωνίας. Ο λαός δεν μπορεί να γίνει ξανά μάρτυρας σε ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα» τονίζει στην ανακοίνωσή της προσθέτοντας, μεταξύ άλλων ότι: «Όλοι οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους γονείς και τους μαθητές μας μπορούμε να δείξουμε τη δύναμή μας και την απόφασή μας να μην σιωπήσουμε και να απαιτήσουμε, οργανωμένα, να αποδοθούν οι ευθύνες χωρίς συμψηφισμούς και συγκαλύψεις».

Μαθητές και φοιτητές κάνουν επίσης κάλεσμα για το συλλαλητήριο της Τετάρτης. «Την Τετάρτη 8 Μάρτη κλείνουμε τη σχολή μας και συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο φοιτητών-μαθητών-εργαζομένων στις 12:00 στα Προπύλαια. Προχωράμε σε νέο συντονισμό φοιτητικών συλλόγων μετά την πορεία» αναφέρεται σε κοινή απόφαση φοιτητικών συλλόγων της Αθήνας.

Τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις, προχωρούν επίσης σε 24ώρη απεργία την Τετάρτη όπως και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας η οποία καλεί σε απεργιακές συγκεντρώσεις στις 8 Μαρτίου, που είναι και η Ημέρα της Γυναίκας.

«Ενώνουμε τις φωνές μας με τα εργατικά σωματεία και συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων την Τετάρτη 8 Μάρτη σε όλη τη χώρα και στην Αθήνα στις 12.30 μ.μ. στα Προπύλαια» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην σχετική ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεών τους μέχρι τις 8 Μαρτίου αποφάσισαν τα σωματεία εργαζομένων στη Hellenic Train και τον ΟΣΕ. Οι εργαζόμενοι, που και σήμερα κάνουν 24ωρη απεργία, συνεχίζουν τη μάχη «για την ασφαλή κυκλοφορία των τρένων αλλά και για να λάμψει η αλήθεια, και να βρεθούν οι ένοχοι του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος,  όσο ψηλά κι αν βρίσκονται».

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν το Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν από τις 6 το πρωί της Τετάρτης (8/3) τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ μετά από απόφαση του Σωματείου Τεχνικών και εργαζομένων ΟΑΣΑ-ΟΣΥ, με αφορμή το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Το σωματείο εργαζομένων καλώντας την ίδια ημέρα στο συλλαλητήριο στις 13:00 στην πλατεία Συντάγματος, ξεκαθαρίζει ότι «στεκόμαστε τόσο πλευρό των εργαζομένων στον ΟΣΕ όσο και τους συγγενείς των θυμάτων στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη κι απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει».

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, κήρυξε επίσης 24ωρη απεργία την Τετάρτη, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων που αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά. Η κινητοποίηση αρχίζει στο 00.01 τα ξημερώματα της Τετάρτης έως στις 24.00 της ίδιας ημέρας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι η ΠΝΟ «απαιτεί την πλήρη διαλεύκανση όλων των πτυχών της σύγκρουσης των δύο τρένων και τη λήψη όλων εκείνων των μέτρων που απαιτούνται για ασφαλείς χερσαίες και θαλάσσιες μεταφορές και συγκοινωνίες». 

Με την σειρά του το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΠΡΝ (Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών & Ναυαγοσωστικών) αποφάσισε ομόφωνα να συμμετάσχει στην 24ωρη Παν-Πειραϊκή απεργία που κήρυξε η ΠΝΟ.

24ωρη απεργία ανακοίνωσε και Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) για την Τετάρτη 8/3 και συγκεκριμένα από τις 00:01 έως 24:00...