Σε αχαρτογράφητα νερά η πολιτική ζωή μετά την τραγωδία στα Τέμπη

 Με το πολιτικό ρολόι να έχει σταματήσει στα μεσάνυχτα της πρωτομηνιάς που πάγωσε κυριολεκτικά το πανελλήνιο λόγω
της ανείπωτης σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη η κυβέρνηση
κινείται σε δύο βασικούς άξονες: στήριξη των συγγενών των θυμάτων και ολοκλήρωση της επίπονης διαδικασίας ταυτοποίησης των σορών μέσω του DNA και συγκρότηση σήμερα της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων υπό τον νέο υπουργό Μεταφορών Γιώργο Γεραπετρίτη, η οποία θα διερευνήσει τα αίτια της συντριβής αλλά και θα μελετήσει τις διαχρονικές παθογένειες και αδράνειες που οδήγησαν στην απουσία εκσυγχρονισμού των ελληνικών σιδηροδρόμων.

Παράλληλα, στη Λάρισα έχει μεταβεί ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό αρμόδιος για τα θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης, Χρήστος Τριαντόπουλος για να συντονίσει τις ενέργειες για την κρατική βοήθεια και τη στήριξη των οικογενειών των θυμάτων. Το σίγουρο είναι ότι η πολιτική ζωή κινείται πλέον σε αχαρτογράφητα νερά, καθώς το συγκλονιστικό αυτό δυστύχημα έχει επισκιάσει τα πάντα και ουδείς μπορεί να εκτιμήσει πότε θα επανέλθουν οι κανονικοί ρυθμοί. Οι πολιτικές και κομματικές εκδηλώσεις έχουν αναβληθεί εν συνόλω και τα κομματικά επιτελεία ενώ μέχρι πρότινος κινούνταν σε προεκλογικούς ρυθμούς, πλέον οι προτεραιότητες έχουν αλλάξει άρδην.

Πολλά είναι πλέον τα «σημάδια» που δείχνουν στην κατεύθυνση μετάθεσης των εκλογών τόσο πρακτικού επιπέδου όσο και καθαρά πολιτικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast, ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τις εκλογές φαίνεται να έχει αλλάξει ήδη καθώς εκτός από το υπουργικό συμβούλιο που ήταν προγραμματισμένο για σήμερα και αναβλήθηκε αποφασίστηκε μετατεθεί και η παρουσίαση του οικονομικού απολογισμού της κυβέρνησης που ήταν τοποθετημένη για τις 8 Μαρτίου.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες θα ανακοίνωνε την ημερομηνία των εκλογών έως τις 10 Μαρτίου. Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν στο Newsbeast ότι αποτελεί συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης από σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη σε πολιτικό επίπεδο να μην κινηθεί για το επόμενο διάστημα στους ρυθμούς που κινούνταν έως την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου.

Οι εκλογές 2023 πλέον φαίνεται να τοποθετούνται στην εβδομάδα μετά το Πάσχα έτσι ώστε η δεύτερη αναμέτρηση να γίνει πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις, δηλαδή στις 21/05.

Πάντως, αυτό που τονίζουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι είναι ότι ο πρωθυπουργός ζητάει και από τους συνεργάτες του να μην γίνεται καμία συζήτηση σε αυτή τη φάση για τον χρόνο των εκλογών καθώς αυτό που έχει συμβεί στη χώρα επισκιάζει οτιδήποτε άλλο. Το βαρύ κλίμα αλλά και το εθνικό πένθος έχουν ανοίξει μια βαθιά πληγή στην ελληνική κοινωνία και μέχρι να επουλωθεί όλα τα υπόλοιπα ακούγονται επιφανειακά και εκτός κλίματος, μας έλεγαν χαρακτηριστικά.