Η κυβέρνηση θολώνει τα νερά...


 Στην Κουμουνδούρου βλέπουν να επιβεβαιώνονται οι δημόσιες καταγγελίες για απόπειρα συγκάλυψης και συσκότισης των... αιτίων της τραγωδίας στα Τέμπη και οι ευθύνες από την παρούσα κυβέρνηση να διαχυθούν στην προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου μεταφορών. Ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζει μια ολοκληρωμένη απάντηση στην κυβέρνηση και μια πρόταση συνολική για τους σιδηρόδρομους.

Στις συσκέψεις του Αλέξη Τσίπρα με τα κορυφαία στελέχη του κόμματος και του πολιτικού σχεδιασμού κυριαρχεί η άποψη ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να θολώσει τα νερά γύρω απο τις ευθύνες της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την «παρέμβαση» του κ. Μητσοτάκη στον εισαγγελέα του ΑΠ, ο Ισίδωρος Νοτγιάκος το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να ξεκινήσει την έρευνά του από το δυστύχημα του Άδενδρου το 2107 ανοίγοντας και πάλι την υπόθεση.

«Ελπίζουμε να επιδείξει την ίδια επιμέλεια και να διατάξει αντίστοιχες έρευνες και για τα 11 σιδηροδρομικά ατυχήματα από το 2020 έως το 2023» σχολίασε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Κορυφαίο στέλεχος του Εκτελεστικού Γραφείου που συνεδρίασε χθες με διευρυμένη σύνθεση σημείωνε με δηκτικό τρόπο για τις κινήσεις πανικού της κυβέρνησης όπως τις χαρακτηρίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ: «Ας ψάξουν πρώτα για τη δική τους θητεία».

Σε κάθε περίπτωση ασκούν οξύτατη κριτική στον κ. Ντογιάκο για τις τραγικές καθυστερήσεις του στο θέμα των ερευνών μείζονος εθνικού συμφέροντος καθώς δεν έχουν ακόμη γίνει έρευνες από εισαγγελείς και ανακριτικές αρχές στα γραφεία καμίας από τις εμπλεκόμενες εταιρείες με τον ορατό τον κίνδυνο να χαθεί πολύτιμο υλικό από ηχογραφημένες συνομιλίες και έγγραφα που θα ρίξουν φως στα αίτια και τις ευθύνες του δυστυχήματος.

Πότε θα μιλήσει ο Σπίρτζης;
Στην Κουμουνδούρου ακούν στωικά και τις αιχμές κυβερνητικών παραγόντων και μερίδας των φιλοκυβερνητικών μέσων να αναζητούν τον πρωην υπουργό μεταφορών.

Η απάντηση είναι σαφής από το ΣΥΡΙΖΑ: Ο Χρήστος Σπίρτζης θα μιλήσει όταν πρέπει να μιλήσει.

Υψηλόβαθμα στελέχη που μετέχουν στις συσκέψεις με τον Αλέξη Τσίπρα ξεκαθαρίζουν ότι δεν είναι η ώρα των απαντήσεων από την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά από την παρούσα που έχει διαγράψει μάλιστα και ένα σχεδόν πλήρη κυβερνητικό κύκλο έχοντας σχεδόν φτάσει στην ολοκλήρωση της θητείας της.

Ουσιαστικά από το ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει καμία διάθεση να ικανοποιήσουν την αγονία της κυβέρνησης να ελαφρύνει το βάρος των ευθυνών της μεταθέτοντας τα σωρευμένα προβλήματα και την εγκατάλειψη των σιδηροδρόμων επι των ημερών της ΝΔ.
Μετά τη αποκάλυψη ότι από το καλοκαίρι του 2019 και την πυρκαγιά που πέρασε πάνω από το δίκτυο του ΟΣΕ δεν λειτουργούσε ούτε η τηλεδιοίκηση της Λάρισας κι ενώ μέχρι και εκείνο το χρονικό σημείο ο σταθμός είχε ορατότητα έως και 110 χλμ απόσταση, ήρθε να προστεθεί στα κυβερνητικά ψέματα ότι λειτουργούσαν όλα στο σταθμό το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας του προαστιακού.

Το βίντεο που παρουσίασε αποκλειστικά το MEGA είναι αποκαλυπτικό για της απόλυτης εγκατάλειψης του σταθμού με τον πίνακα να υπολειτουργεί και ένα άπειρο σταθμάρχη να μην μπορεί να κάνει τις στοιχειώδεις συνεννοήσεις με τους μηχανοδηγούς και το κεντρικό σταθμαρχείο...

Σωτήρης Μπολάκης

libre.gr