«Επίγεια κόλαση», «εμπόλεμη κατάσταση» στα Τέμπη...


 Nεες μαρτυρίες...

Τη δραματική κατάσταση που βίωσαν μέσα στο τρένο περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες, ενώ διασώστες καταγράφουν το τι αντίκρισαν.

Για επίγεια κόλαση μίλησε ο Στέργιος, επιβάτης του μοιραίου τρένου... που τραυματίστηκε, αλλά ήδη πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.. Όπως είπε, το βαγόνι στο οποίο βρισκόταν ο ίδιος ήταν «στο σημείο καμπής, μπροστά μας υπήρξαν τα πολλά θύματα, πίσω μας οι πολλοί επιζώντες... Ήταν λίγο σκληρές οι σκηνές αυτές». 

Όπως είπε, μόνο το πρώτο μπαμ ήταν με φώτα, όλα τα υπόλοιπα ήταν στο σκοτάδι, σε καλώδια, καπνό και φωτιά... και θραύσματα από τζάμια». Όσο για τις δραματικές φωνές που άκουγε, είπε: «"Βοήθεια" μια κοπέλα, "Το παιδί μου" μια άλλη γυναίκα».

Εξήγησε επίσης το πώς βγήκε από το τρένο. Όπως είπε, το βαγόνι είχε πάρει μια κλίση, ενώ τα τζάμια ήταν μισοσπασμένα. «Πηδήξαμε πάνω σε παλιοσίδερα για να βγούμε από το τρένο», τόνισε.

«Το τρένο άρχισε να κουνιέται δεξιά κι αριστέρα, σε κάποια φάση γύρισε όλο αριστερά. Ακολούθησαν τον κόσμο που είχε σπάσει ένα παράθυρο και βγήκα έξω. Είχε φωτιά και χώματα παντού», δήλωσε άλλη επιβάτης του τρένου. 

«Τραγικά πράγματα» είπε η Εύη που τραυματίστηκε από τη σύγκρουση. Σημείωσε επίσης πως ένας φίλος τη βοήθησε να βγει από το βαγόνι. Όταν βγήκε από αυτό, έβλεπε «φωτιές και σειρήνες».

Για «εμπόλεμη κατάσταση» έκανε λόγο ο διασώστης Θεμιστοκλής Παπαδημητρίου και για τραγικές στιγμές. «Πέσαμε στα μούτρα για την ανεύρεση ανθρώπων, δυστυχώς δεν έχουμε καλά αποτελέσματα, έχουμε ξεπεράσει τα 40 πτώματα, απανθρακωμένα άτομα και κάποια μέλη ανθρώπινου σώματος», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Με τον χρόνο να περνάει βασανιστικά, ο κ. Παπαδημητρίου εμφανίστηκε απαισιόδοξος για το εάν θα βρεθούν επιζώντες. «Πολύ δύσκολο να έχουμε κάποιο θετικό σημάδι», είπε, τονίζοντας ωστόσο πως «δεν εγκαταλείπουμε τις προσπάθειες για τους αγνοούμενους»