«Μας είπαν ότι δεν θα δούμε τα παιδιά μας όπως φανταζόμαστε»...


 Συγκλονίζει μητέρα 23χρονης αγνοούμενης...

Δραματικές είναι οι ώρες στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με δεκάδες συγγενείς αγνοουμένων από την τραγωδία στα Τέμπη, να περιμένουν για να μάθουν αν έχουν έχουν ταυτοποιηθεί δικοί τους άνθρωποι από την εξέταση DNA.

Σε ειδικό χώρο... δίπλα από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου έχουν φτάσει δύο νταλίκες με σορούς και ανθρώπινα μέλη προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργαστηριακες εξετάσεις για την ταυτοποίηση των αγνοουμένων.

Η κυρία Άννα, μητέρα 23χρονης φοιτήτριας από τη Θεσσαλονίκη, η οποία επέβαινε στο τρένο του θανάτου και αγνοείται, ξεσπάει και τονίζει ότι δεν έχει λάβει καμία επίσημη ενημέρωση.

«Η Καλλιόπη πήρε το τρένο από την Αθήνα για να γυρίσει στη Θεσσαλονίκη, ήταν μαζί με το αγόρι της. Τελευταία φορά μιλήσαμε στις 9:30 και μου είπε ότι είχε πάρει των 7:00 και ότι έχει πάρα πολύ κόσμο, έκτοτε δεν ξαναμιλήσαμε. Το συγκεκριμένο το δρομολόγιο το είχε κάνει πάρα πολλές φορές, αλλά επέμενε ότι είχε πολύ κόσμο», αναφέρει.


Μητέρα αγνοούμενης φοιτήτριας: «Ψάχναμε το παιδί μας και μας έλεγαν ότι θα περάσουμε δύσκολες ώρες»

«Θα περάσετε δύσκολες ώρες»

Όπως λέει στη συνέχεια, «αυτό που με πόνεσε πάρα πολύ ήταν ότι χθες στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, βγήκε μια γιατρός και είπε ότι “θα περάσετε δύσκολες ώρες, τα παιδιά σας μπορεί να μην τα δείτε όπως το φαντάζεστε”, που πήγα εκεί 2 το βράδυ από Θεσσαλονίκη. Το παράπονο μου είναι ότι στους γονείς δεν συμπεριφέρεσαι έτσι, να είσαι 100% σίγουρος για κάτι». 

Η ίδια τονίζει ότι δεν είχαν καμία επίσημη ενημέρωση και ότι οι γονείς μαθαίνουν από το διαδίκτυο και τα τηλέφωνα τα νεότερα.

«Κάθε μάνα, όταν περνάει κάτι τέτοιο είναι απέξω και κλαίει, δεν μπορούν να μου στέλνουν έναν ψυχολόγο να μου δίνει ηρεμιστικά. Δώσαμε DNA χθες. Η δημόσια δαπάνη δεν μου λέει τίποτα, θέλω να τελειώνει η διαδικασία. Από την εταιρεία δεν μας έχουν πει τίποτα. Όταν έφτασα στον ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη ήμασταν εκεί πόσοι γονείς και ερχόντουσαν τα λεωφορεία και περιμέναμε να δούμε τα πρόσωπα των παιδιών μας. Δεν σήκωναν τα τηλέφωνα, δεν υπήρχε καμία ενημέρωση», υπογραμμίζει η κυρία Άννα.

«Όταν καταλάβαμε ότι ήταν το τρένο που ερχόταν το παιδί μας ξεκίνησε ο Γολγοθάς»

Ο πατέρας της 23χρονης φοιτήτριας περιγράφει ότι ενημερώθηκε τυχαία για το δυστύχημα στην 1 τα ξημερώματα της Τετάρτης, όταν είδε τυχαία την είδηση στην τηλεόραση.

«Δεν ήξερα τι γινόταν ακριβώς, ξύπνησα την σύζυγό μου και όταν καταλάβαμε ότι ήταν το τρένο που ερχόταν το παιδί μας ξεκίνησε ο Γολγοθάς. Τώρα έχουμε δώσει DNA και περιμένουμε. Αυτά τα 24ωρα απλά έχουμε δώσει στοιχεία, δεν έχουμε καμία άλλη ενημέρωση», τονίζει ο κύριος Λάζαρος.