Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Δεν ξεκινάμε...

 
Με τα σοβαρά προβλήματα ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο να παραμένουν «δεν θα βάλουμε το κεφάλι μας στην γκιλοτίνα» και «δεν... θα ξεκινήσουμε» δρομολόγια την Τρίτη όπως προανήγγειλε ο Γ. Γεραπετρίτης, ξεκαθάρισε μιλώντας στον Ant1 ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ Κώστας Γενηδούνιας.

«Στην συνάντηση με τον κ. Γεραπετρίτη εμείς οι μηχανοδηγοί δεν ήμασταν, εμείς που οδηγούμε τα τρένα δεν προσκληθήκαμε, πήγε η Ομοσπονδία των σιδηροδρομικών ... εμείς που καταγγείλαμε όλα αυτά ως Σωματείο δεν ήταν κανείς», είπε ο κ. Γενηδούνιας. «Ενημερωθήκαμε με ένα draft για κάποιες προτάσεις. Έχουμε κι εμείς να κάνουμε, πολλές», συνέχισε, καθώς αυτές δεν ικανοποιούν.

«Περιμέναμε ότι, επειδή υπάρχουν υπηρεσιακά στελέχη που δίνουν στον υπουργό τις κατευθύνσεις, κάποια πράγματα έπρεπε να έχουν λυθεί. Έχουν π.χ. ανακοινώσει ότι την άλλη Τρίτη ξεκινούν δρομολόγια προς Φλώρινα, Δράμα, γραμμές που υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τις επικοινωνίες. Στις 27 Φεβρουαρίου, μία ημέρα πριν το δυστύχημα στα Τέμπη, στη γραμμή προς Στρυμώνα που είναι να λειτουργήσει την Τρίτη έχουμε διαβάσεις που δεν λειτουργούν και δεν φυλάσσονται. Δεν γνωρίζουμε αν έχει λυθεί το θέμα. Μας λένε ότι θα ξεκινήσει η γραμμή ... μας το δίνουν γραπτώς, "δεν λειτουργούν", "δεν φυλάσσονται"», τόνισε ο κ. Γενηδούνιας. «Τι πρέπει να κάνουμε εμείς; Να σταματάμε σε διαβάσεις με μεγάλη κυκλοφορία ... σε γραμμές που κυκλοφορούν και εμπορικά ... Στη γραμμή προς Στρυμώνα που είναι να λειτουργήσει την Τρίτη, ένα τρένο μήκους 400-500 μ. ... πώς θα περάσει;».

Σε άλλο σημείο ο κ. Γενηδούνιας τόνισε ότι «έχουμε θιγεί από αυτά που γίνονται τις τελευταίες ημέρες. Όχι μόνο δεν θα επιτρέψουμε να επικρατήσει η θεωρία του ανθρώπινου λάθους, αλλά και δεν θα βάλουμε τους εαυτούς μας στην γκιλοτίνα». «Να μας πουν αναλυτικά τι έχουν προτείνει. Δεν διαβάζουμε τίποτα για τις σήραγγες, για τις επικοινωνίες. Για τη γραμμή προς Στρυμώνα, Φλώρινα, Δράμα, δεν ακούσαμε αν οι διαβάσεις θα λειτουργούν. Τι πιστεύουν, ότι θα ξεκινήσουμε την Τρίτη αν μας δώσει κάποιος χαρτί ότι δεν λειτουργούν; Δεν θα ξεκινήσουμε».

Ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γ. Γεραπετρίτης διαψεύστηκε επίσης και για την δήλωσή του ότι λειτουργεί η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα. «Επειδή είναι καινούργιος στο υπουργείο δεν του έχει διευκρινιστεί σωστά από τους κυρίους που τον ενημερώνουν», είπε στο Action24 ο πρόεδρος εργαζομένων ΟΣΕ Νίκος Τσικαλάκης.

Η τηλεδιοίκηση, αν λειτουργούσε, θα ήταν από το Παλαιοφάρσαλο έως το Πλατύ. Αυτό σημαίνει ότι θα είχαν και εικόνα του συμβάντος, πριν συμβεί, θα έβλεπαν ότι το τρένο είναι στην άλλη γραμμή ... τέτοια τεχνολογία δεν υπάρχει. Υπήρχε, αλλά καταστράφηκε. Αυτό που λειτουργεί στη Λάρισα είναι ο τοπικός χειρισμός του σταθμού ... 1-2 χλμ. πριν τον σταθμό και 1-2 χλμ. μετά ... αυτό δεν είναι τηλεδιοίκηση», ξεκαθάρισε...

avgi.gr
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.