Βουλή: Δεν έχει φρένο ο κατήφορος της Κεραμέως...

0

 
Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ διά του Νίκου Φίλη έδειξε την πρόθεση πολιτικής συγκατάθεσης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας αναφορικά με την αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία, η Νίκη Κεραμέως όχι μόνο δεν έκανε βήμα πίσω, αλλά... προκάλεσε τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης με μια άθλια επίθεση.

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την απόσυρση της πρόβλεψης που εντάσσει τις μαθητικές κινητοποιήσεις στη σχολική βία προκειμένου «να στηρίξουμε κατευθύνσεις αυτού του νομοσχεδίου». Όμως, η υπουργός αφενός έκανε πως δεν άκουσε το αίτημα του κ. Φίλη και αφετέρου εξαπέλυσε αήθη επίθεση.

Κλείνοντας τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, η κ. Κεραμέως φρόντισε να πυροδοτήσει ένταση λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας. Ειδικότερα, τόνισε πως ο ελληνικός λαός πληρώνει και δίνει προνόμια -όπως ασφάλεια και συνεργάτες- στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να παίρνουν θέση και όχι για να απέχουν από τις ψηφοφορίες.

«Ντροπή σου» φώναξε εκτός μικροφώνου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, με την υπουργό να αντιτείνει: «Η ντροπή κ. Σκουρλέτη είναι όλη δική σας».

Παρά το επίμονο αίτημα των μελών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, η υπουργός αρνήθηκε να ανακαλέσει, καθώς ισχυρίστηκε πως έχει δικαίωμα να σχολιάζει την απόφαση αποχής της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τις ψηφοφορίες της Ολομέλειας.

Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ, όντας αξιωματική αντιπολίτευση πριν τις εθνικές εκλογές του 2019, απείχε από τη ψήφιση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, κάτι που προφανώς… ξέχασε η κ. Κεραμέως.

Για την ιστορία, το νομοσχέδιο «πέρασε» με τις ψήφους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)