Προκαλούν και συγκαλύπτουν...

 
Αυτή είναι η αίσθηση που εντυπώνεται καθημερινά στη συνείδηση της κοινωνίας, η οποία παρατηρεί αποσβολωμένη και εξοργισμένη μια κυβέρνηση να διαχειρίζεται το έγκλημα των Τεμπών με όρους επικοινωνίας, διάσωσης του πολιτικού προφίλ του πρωθυπουργού και εσχάτως συσκότισης. 

Ο εξαφανισμένος πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας του Αχιλλέα Καραμανλής εμφανίστηκε όχι για να... δώσει εξηγήσεις για τη βαρύτατη πολιτική -τουλάχιστον- ευθύνη. Αντίθετα, κατέστησε σαφές πώς αντιλαμβάνονται ο ίδιος και η κυβέρνηση της Ν.Δ. τη «συγγνώμη» και τη δήθεν ανάληψη πολιτικής ευθύνης. 

«Γιατί να χρεωθώ εγώ τα εγκληματικά λάθη των προηγούμενων;» φέρεται να διερωτήθηκε.

Η κυβερνητική πλειοψηφία επιχειρεί να κρύψει τον Καραμανλή και τους δύο υφυπουργούς Καραγιάννη και Παπαδόπουλο. Η συνταγή δηλαδή που ακολούθησαν στην υπόθεση των παρακολουθήσεων. Εδώ τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα για τη Ν.Δ. Μπορεί στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου να τον καλύπτουν, αλλά στη Θεσμών και Διαφάνειας με ποιο επιχείρημα θα αρνηθούν την κλήση του;

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναλαμβάνει τη δική του ευθύνη να ρίξει φως εκεί που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει το σκοτάδι και την απαλλαγή του μέσα από τη διάχυση της ευθύνης. Με τα αιτήματα να έρθουν στη Βουλή όλα τα έγγραφα της διαπραγμάτευσης Δημοσίου-Hellenic Train και της σύγκλησης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας η αξιωματική αντιπολίτευση εξαναγκάζει την κυβέρνηση και τον Κ. Αχ. Καραμανλή να δώσουν απαντήσεις. 

Το πάνδημο αίτημα που ακούγεται στις πλατείες και στους δρόμους όλης της χώρας είναι ξεκάθαρο: Το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί, καμία συγκάλυψη των ευθυνών. Καλά θα κάνει η κυβέρνηση να το αφουγκραστεί...

ΑΥΓΗ