Πού κρύβεται ο Καραμανλής;...


 Το έσχατο επιχείρημα υποστήριξης του δόγματος «φταίμε όλοι» στηρίχθηκε στο παραπλανητικό και πολιτικάντικο ερώτημα «πού κρύβεται ο Σπίρτζης;», ενώ ακόμη οι οικογένειες έθαβαν τους ανθρώπους τους. 

Η Ν.Δ. και όσοι πρόθυμοι δημοσιογράφοι τής έχουν απομείνει κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια την... ώρα του πένθους να μετατρέψουν τα τηλεοπτικά πάνελ σε αρένα σύγκρουσης και τυμβωρυχικής αντιπαράθεσης. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν τους έκανε τη χάρη, λειτουργώντας με απόλυτη σοβαρότητα, υπευθυνότητα και τον προσήκοντα σεβασμό στους νεκρούς και στις οικογένειές τους. Ο πρώην υπουργός Μεταφορών εμφανίστηκε χθες και έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις σε όσα ερωτήματα είχαν τεθεί - υπαρκτά ή όχι.

Ο παραιτηθείς υπουργός μεταφορών Κ. Αχ. Καραμανλής, αλήθεια, πού κρύβεται; Δεν πρέπει να δώσει δημόσια απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα και για τις αναμφισβήτητες ευθύνες που ο ίδιος φέρει για το έγκλημα των Τεμπών; Να μας εξηγήσει γιατί η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα σταμάτησε να λειτουργεί το 2019 και έκτοτε καταργήθηκε, όπως προκύπτει από τη δικογραφία. 

Γιατί επί τέσσερα χρόνια αγνόησε προκλητικά τις προειδοποιήσεις και τα εξώδικα των συνδικαλιστών. Γιατί δεν δέχτηκε ούτε μία φορά στη διάρκεια της θητείας του να τους συναντήσει. Γιατί δέκα μέρες πριν από την τραγωδία κουνούσε το δάχτυλο και φώναζε «ντροπή σας» στους βουλευτές της αντιπολίτευσης που έφεραν το θέμα στη Βουλή. 

Γιατί με εντολή και υπογραφή του η σύμβαση για τη σηματοδότηση και τη σήμανση πήρε τέσσερις παρατάσεις και επίκειται πέμπτη. Να απαντήσει για τα ρουσφέτια και τη φωτογραφική Υπουργική Απόφαση που έβαλε τον μοιραίο άνθρωπο στη θέση του σταθμάρχη, για την τακτοποίηση κομματικών στελεχών στη διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ. Γιατί δεν λειτούργησε ποτέ το αγορασμένο και εγκατεστημένο σύστημα «κινητής τηλεφωνίας» των τρένων GSM-R.

Η υποκριτική παραίτηση και τα κροκοδείλια δάκρυα ξεσκεπάζονται. Η Ν.Δ. και ο Κ. Μητσοτάκης όχι μόνο φυγαδεύουν τον Κ. Αχ. Καραμανλή, αλλά τον επιβραβεύουν, καθώς επιμένουν στη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια.

Ο πρώην υπουργός δεν θα κρύβεται και δεν θα σιωπά για πάντα. Θα λογοδοτήσει. Στον λαό και στη Δικαιοσύνη...

H ΑΥΓΗ