Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

47 δις σε μία ημέρα έχασαν οι αμερικανικές τράπεζες από τη φούσκα των Startups


 Οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ έχασαν 47 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια μέρα. Αιτία; Η κατάρρευση της Silicon Valley Bank.

Η Silicone Valley Bank κατατάχθηκε στην 16η θέση μεταξύ όλων των τραπεζών των ΗΠΑ ως προς το ενεργητικό, με πάνω από 200 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι καταθέσεις ανέρχονται σε 170 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι περισσότερες από αυτές δεν ήταν ασφαλισμένες και αρκετοί πελάτες, ειδικά όσοι διατηρούσαν καταθεσεις άνω των 250,000 δολαρίων, μπορεί να χάσουν τα χρήματα τους.

Η Silicon Valley Bank έγινε η δεύτερη μεγαλύτερη χρεοκοπημένη τράπεζα στην ιστορία των ΗΠΑ.

Οι ειδικοί χαρακτήρισαν τις εξελίξεις ως «μια εκδήλωση σε επίπεδο εξαφάνισης για startups».

Έπειτα από την φούσκα των παραγώγων, η οποία ακόμα ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα, δημιουργήθηκε η φούσκα των startupς, που έσκασε νωρίτερα από το αναμενόμενο. Και στις δύο περιπτώσεις κάποιοι έβγαλαν δισεκατομμύρια στις πλάτες των πολιτών, των επενδυτών αλλά και εθνικών οικονομιών.

Οι αναταράξεις σίγουρα θα δημιουργηθούν, αλλά αναμένονται να είναι μικρότερες από τις αντίστοιχες του 2008.

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.